Hotspot Den Haag: Bleyenburg

Een voormalig Kwantum-pand dat een decennium lang leeg heeft gestaan aan de Grote Markt van Den Haag, is een nieuw leven ingeblazen. Het grote, industriële gebouw is sinds een maand te bezoeken voor diverse gelegenheden. Je bent van harte welkom voor een hapje en drankje in het café/restaurant op de begane grond, een kop koffie op de rooftop en in de avond gaan de voetjes van de vloer in de technoclub.

Wie? Bleyenburg
Waar? Grote Markt 10, 2511 BG Den Haag (Centrum)
Wanneer? Van maandag tot en met zondag: 09.00 uur – 01.00 uur

Roze en groene muren, tuintegels aan de bar geplakt, boomschors aan de muur en retro stoelen. Wat wil je nog meer? Bleyenburg heeft het allemaal. Door middel van een grote crowdfundingactie heeft men een grote, lege ruimte omgetoverd tot een gezellige, bruisende tent waar van alles en nog wat te doen is. Op de foto’s is de begane grond te zien: het restaurant. Hier namen wij plaats voor een lekkere lunch: een broodje met gegrilde groenten om precies te zien. De prijzen zijn wel iets duurder dan wat je van een gemiddelde lunch gewend bent, maar je krijgt er wel vriendelijk personeel, goed eten en een lunch op top locatie voor terug.

Het restaurant is niet het enige dat je hier kunt vinden, want het gebouw is nog veel groter. Vijf verdiepingen in totaal zelfs. Je kunt ook neerstrijken voor een hapje en drankje bij de koffiebar op het dakterras (zie laatste foto). Wij dachten eerst dat deze echt buiten-buiten was, maar je hebt ook een binnengedeelte en je kan lekker buiten zitten wanneer het zonnetje schijnt. En ja, de palmbomen zijn hier aanwezig. Dus wanneer je zin hebt in ene koffietje met een uitzicht, zit je hier goed. Zoals ik al zei, gaan hier ’s nachts de voetjes van de vloer, want de kelder van Bleyenburg is een club voor alle technoliefhebbers. In Het Magazijn kun je iedere vrijdag en zaterdag tot in de late uurtjes terecht. Je kan deze club wel een beetje vergelijken met het Berlijnse nachtleven.

 

Dit ziet er toch fantastisch uit?! Bekijk hier nog meer hotspots in Den Haag.

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie