Hotspot Amsterdam: Hangar

Ontsnap aan de drukte van de stad bij het tropische, maar tegelijkertijd industriële restaurant Hangar in Noord. Terwijl je met een koel drankje in een van de hangmatten wegdroomt, varen er tientallen boten voorbij. Een rustigere plek inclusief een heerlijk stadsstrand in Amsterdam kan ik mij haast niet voorstellen. Geen dank voor deze tip, want je gaat gegarandeerd verliefd worden op deze plek.

 

Wie? Hangar Amsterdam
Waar? Aambeeldstraat 36, 1021 KB Amsterdam (Noord)
Wanneer? Maandag tot en met donderdag: 10.00 uur – 01.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 10.00 uur – 03.00 uur
Zondag: 10.00 uur – 01.00 uur

Het restaurant is gebouwd van golfplaten, wat zorgt voor het industriële, rauwe gevoel. In combinatie met het interieur is de loods een warme en stijlvolle plek waar je zonder enige twijfel romantisch met je geliefde kunt dineren. Dat kan haast ook niet anders met het unieke uitzicht over het IJ. De menukaart verandert iedere zes weken en is heel divers. Iets wat ik zelfs altijd een groot pluspunt vind, want zo staat er voor iedereen altijd iets lekkers op de kaart. Je kiest je gewenste hoofdgerecht en hierbij zijn nog vier verschillende bijgerechten te bestellen.

Niet alleen binnen in de loods heb je prachtig uitzicht over de Amsterdamse rivier, want het grote buitenterras is ook jaloersmakend. Hier kun je zonder enig probleem de hele dag met je gezelschap doorbrengen. Ook is er een stadsstrand inclusief een aantal hangmatten. Je kan dus al wel raden waar ik de hele middag te vinden was.

Helaas is Hangar niet écht op loopafstand van de pontjes, dus ik raad jullie aan om lekker met de auto of fiets te komen. Kom je niet uit de buurt van Amsterdam? Huur dan bijvoorbeeld een NS-fiets. Dit is geen sponsoring, maar wel echt een ideale oplossing om overal snel te komen. Wil je toch liever met het openbaar vervoer? Pak dan tram 10 of bus 48 of 65 naar Azartplein en neem daar de pont naar de overkant. Of pak bus 33 naar Johan van Hasseltweg.

 

Hangar, je was fijn. Ik kom snel weer een keer langs! 

Reacties

Geef een reactie