Een dagje roadtrippen door Nederland

Ik hoefde niet lang na te denken over de vraag of ik een dag met een Mercedes-Benz door Nederland wilde toeren. Héél graag! Samen met vriendin Chantal ging ik onlangs onze witte parel bij Stern Auto in Amsterdam Zuid-Oost ophalen. Best wel spannend in het begin, want ik had nog nooit in een auto met automaat gereden, maar het reed echt heerlijk ontspannend. Van tevoren hadden we een route uitgestippeld waar we allemaal naartoe wilden en dan merk je toch wel hoe fijn het is om een auto tot je beschikking te hebben. Geen gedoe met het openbaar vervoer en veel langere reistijden, maar in één keer van A naar B. Letterlijk alles is mogelijk.

Alkmaar

Onze eerste stop was het Noord-Hollandse Alkmaar op driekwartier rijden van Amsterdam. Chantal was hier nog nooit geweest en voor mij was het ook alweer jaren geleden, dus het was een perfecte stad om onze dag te beginnen. Het zonnetje scheen heerlijk, dus we liepen een rondje door de stad, waarvan ik het oude gedeelte echt supermooi vond. Het voelde echt even alsof je in het buitenland was door de smalle straatjes, bruggetjes en boetiekjes. Omdat we wel wat cafeïne konden gebruiken, ploften we neer op het zonovergoten terras van https://fashiable.nl/wp-content/uploads/2023/08/Zo-kun-je-je-sneakers-verzorgen-1600×900-1.jpg & Max. Ja, daarzo rechts op die blauwe stoeltjes zaten wij! Voordat we het wisten, waren we alweer twee uur verder, dus we gingen snel verder met onze roadtrip.

Picknicken in de Schoorlse duinen

Vanuit Alkmaar gingen we langzamerhand richting de zee toe, maar eerst maken we nog een tussenstop in de Schoorlse duinen. Bij de supermarkt – die zit ook letterlijk onder aan de Klimduin kwamen we achter – kochten we heel veel lekkers, want we wilden gaan picknicken in de duinen. De omgeving deed mij meteen aan de Veluwe denken. Maar eerst hadden we een uitdaging voor de boeg, want we moesten met dertig(!) graden de Klimduin beklimmen. De naam zegt het al, maar pff, dat voel je wel aan je benen. Eenmaal boven zochten we een mooi plekje uit en genoten we van de sapjes, het stokbrood met smeerseltjes en verse fruit. Ik ga zeker nog een keer terug om een uitgebreide wandeling te maken. Parkeren kan gewoon op loopafstand, echt ideaal.

Egmond aan Zee

Met dertig graden moesten we deze dag natuurlijk op het strand eindigen. Op aanraden van Chantal haar ouders zijn we naar Egmond aan Zee gereden. En heerlijk rustig dat het was! We konden zelfs helemaal tegen het strand aan parkeren, want na letterlijk vijftien stappen stonden we al op het strand. Parkeren kost hier 1,90 euro per uur, wat ik persoonlijk heel erg vind meevallen. Tip: zorg voor de zekerheid voor genoeg losgeld, want wij zagen zo snel maar één automaat waar je kon pinnen. Daar hadden wij ons niet bepaald op voorbereid. Maar goed, we legden onze handdoeken op het warme zand neer en toen was het maximaal genieten. Nog even met de voetjes in het water en toen moesten we helaas weer richting Amsterdam.

Ik geniet nog even na. Willen jullie net als ik ook zo’n onvergetelijke dag beleven? Boek dan zelf je proefrit via Mercedes-Benz. Deze #fashionabledrive proefrit is in samenwerking met #mercedesbenz en #amsterdamfashionweek. Mega dankjewel! 

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Alexandra

    Ahh wat superleuk dat je dit mocht doen zeg! Kom zelf uit Alkmaar en ben ook veel in Egmond, superleuke en fijne plekken zijn het :)

    Leuke foto’s en verslagje!

    xx Alex

Geef een reactie