Hotspot Amsterdam: Poké Perfect

Centrum, hotspot, tips /

Aloha! De poké bowl: een culinaire trend uit Hawaii. Wie kent hem vandaag de dag niet? Het heeft veel weg van een sushi bowl (check dit recept dat ik een keer maakte), maar dan zonder de nori/zeewier. Afgelopen maandag probeerde ik voor de eerste keer zo’n bowl bij Poké Perfect aan de Prinsengracht. Oh so good!Wie? 
Poké Perfect
Waar? 
Prinsengracht 502, 1017 KH Amsterdam 
Wanneer?
 Maandag tot en met donderdag: 11:30 uur – 21:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 11:30 uur – 22:00 uur
Zondag: 11:30 uur – 21:00 uur

Poké Perfect wordt door de klanten veelal gebruikt als take away, maar er zijn ook een aantal zitplekken waar je kan smullen van je bowl vol lekkers. Ik ging voor een regular, maar deze was precies goed voor mijn grote maag. Er zijn een aantal vaste bowls waaruit je kunt kiezen, van salmon tot smoked chicken, maar uiteraard mag je ook je eigen bowl samenstellen. De prijzen voor een regular bowl liggen tussen de 8,80 en 11,80 euro.

Ik ben – zoals altijd – slecht in keuzes maken wat betreft eten, maar uiteindelijk ging ik voor de spicy tuna met onder andere avocado, wortel, bosui en sojabonen. En die saus die erover heen zat – OMG! Om je vingers bij af te likken. Op de foto hieronder zie je een bowl met zalm. Mijn bowl was helaas niet zo fotogeniek meer door mijn klunzige gedrag. Maar geloof mij, ik raad je de spicy tuna zeker weten aan.


Poké Perfect zit slechts een paar stappen van de Leidsestraat verwijderd, dus een ideale plek om te lunchen als je geen zin hebt in een simpel broodje. En als het lekker weer is, kun je je bowl heerlijk opeten in het Vondelpark. Sounds like a plan, right? 

Leave a Comment