5 dingen die ik in Milaan wil doen

Buongiorno! Hiervoor had ik stiekem al mijn Google Translate nodig, maar ach – dat mag de pret niet drukken. Vandaag vertrek ik samen met vriendin Kirsten naar het zonnige Milaan. Met nadruk op het woord ‘zonnig’, want als mijn weerapp ons niet in de steek laat, wordt het maar liefst 19 graden en gaat de zon flink schijnen. Ik moet haast een fles zonnebrandcrème meenemen. Vandaag deel ik 5 dingen die ik graag in Milaan wil doen.

1. IJsjes eten

Met negentien graden en flink wat zonuren (ik heb voor dit reisje speciaal een nieuwe zonnebril gekocht) is het echt wel ijsjesweer. En als we dan toch in Italië zijn, gaan we dat hemelse schepijs niet overslaan. Uit de wind, in de felle zon. Genietend van onze bolletjes ijs. Mm, ik ga sowieso voor een bolletje chocolade.

2. Twee dagen vloggen

In Nederland heb ik altijd zo’n schaamte als ik ga vloggen, dus dan doe ik het liever gewoon niet, maar in het buitenland vind ik het mega leuk. Ik heb mijn eerdere reisjes al tientallen keren teruggekeken en het is zo’n leuke herinnering. Ik ben daarom ook van plan om mijn Milaan avonturen met Kirsten vast te leggen.

3. Duomo di Milano beklimmen

Dé bezienswaardigheid van Milaan: de kathedraal. Van buiten al prachtig om te zien, maar het schijnt ook heel tof te zijn om deze te beklimmen om vervolgens van een spectaculair uitzicht te genieten. Hiervoor moet het weer wel gunstig zijn, maar laat nou net het zonnetje gaan schijnen dit weekend. Dat is de vijf euro dubbel en dwars waard.

4. In de zon op het terras

Toen ik voor de eerste keer naar de weersvoorspellingen keek, werd het nog ‘maar’ 14 tot 15 graden. Af en toe zelfs een regenbui. Niet leuk! Inmiddels wordt het al 19 graden dit weekend, dus het eerste terrasje van het jaar gaat zeker lukken. Un vino rosado, por favor! Weet iemand toevallig een topper van een terras?

5. Een hapje eten in Navigli

Om het echte Italië in Milaan te proeven, moet je schijnbaar in Navigli zijn, een voormalige havenbuurt. Het is een sfeervolle wijk waar zowel de locals als toeristen graag een hapje komen eten. Langs de grachten vind je hier een heleboel restaurants, bars en terrassen. De foto’s op het internet zien er in elk geval veelbelovend uit.

Tips voor bezienswaardigheden, gezellige wijken en restaurants zijn meer dan welkom! Arrivederci!

 

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. evelien

  Oh wat heerlijk! Zo leuk dat je naar milaan vertrekt. <3
  Geniet ervan!
  Liefs,
  Evelien

 2. Dionne

  Milaan is zo’n leuke stad. Ik was er vijf jaar geleden. Veel plezier.

Geef een reactie