Hotspot Amersfoort: SEM – Sla En Meer

Geen Amsterdam, maar Amersfoort! Vorige week bracht ik deze knusse stad voor de eerste keer (ja echt!) een bezoekje. Dit deed ik niet alleen, maar met Fleur. Op aanraden van haar gingen we uitgebreid lunchen bij SEM. Dat klinkt in eerste instantie als een superleuke jongensnaam, maar het staat voor Sla En Meer.

Wie? Saladebar Sla En Meer – SEM
Waar? Kortegracht 6, 3811 KH Amersfoort (Centrum)
Wanneer? Maandag tot en met zondag: 11:00 uur – 21:00 uur

Het drankje kiezen lukt mij altijd aardig snel, in dit geval een thee met gember, citroen en tijm (aanrader!), maar oh, de lunchkaart is niet goed voor mijn twijfelbrein. Er zijn salades met gerookte zalm, geitenkaas, biefstukreepjes, zoete aardappel en kip. Alles klinkt zo lekker, maar dan heb je óók nog de optie om je salade helemaal zelf samen te stellen. Ook zijn er soepjes, sandwiches en suikervrije taartjes. Je hoort het al, er is Sla En (nog veel) Meer!

Gelukkig was daar de perfecte combo voor mij: een kleine salade (vond ‘m nog aardig groot!) en een soepje. Helemaal top. Ook wel fijn om tijdens zo’n koude winterdag op te warmen met een lekker paprikasoepje. Dat vond het winkelende publiek blijkbaar ook, want rond half 2 was het bommetje vol. Wij als grote cheesecake fans moesten onze middag natuurlijk wel beginnen met een huisgemaakte, suikervrije cheesecake met pompoen en sinaasappel. Mega mmm! We want more. Aanschouw het stukje goddelijkheid op de laatste foto.

 

Kende jij saladebar SEM al? En wat is jouw favoriete hotspot van Amersfoort?

Reacties

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Isabella

    Salade looks so good… En dan die taart op het laatst, ik wil hier eten!

  2. Janne

    Jaa hier ben ik ook geweest met Fleur. Het is daar zo leuk en lekker :)

Geef een reactie