Recept: ovenschotel met gevulde pastaschelpen in tomatensaus

Wie houdt er nou niet van Italiaans eten? Pizza, pasta, ik zal er nooit genoeg van krijgen. Onlangs heb ik een overheerlijke ovenschotel met pasta gemaakt die ik jullie niet kan onthouden. Het zijn gevulde pastaschelpen (conchiglioni op z’n Italiaans) in tomatensaus. De schelpen zijn gevuld met ricotta, verse spinazie en pijnboompitten. Kijk snel verder voor dit pastarecept!

gevulde-pastaschelpen-recipe

Benodigdheden

Voor 2 personen

 • 16 pastaschelpen
 • 200 g gewassen spinazie
 • 250 g ricotta
 • Handjevol pijnboompitten
 • 1 rode ui
 • 500 g pomodoro/tomatensaus
 • 2 tenen knoflook
 • Basilicum (kruiden)
 • Formaggio (gedroogde kaaspoeder)
 • Peper en zout
 • Aluminiumfolie

Bereiding

40 minuten: 20 minuten bereiden / 20 minuten oventijd

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Kook de pastaschelpen beetgaar in ongeveer 7 minuten.
 3. Vet de ovenschaal in met olie. Bedek de bodem met een laag tomatensaus, snijd de knoflooktenen in stukjes en verdeel deze over de saus. Als laatste strooi je (mag flink wat zijn) basilicum over de bodem.
 4. Tijd om de vulling voor de schelpen te maken. Doe een beetje olie in een pan en laat de spinazie volledig slinken. Laat in een ander pannetje de pijnboompitten even roosteren. Snijd de spinazie en de rode ui in kleine stukjes en doe deze in een kom samen met de pijnboompitten en ricotta. Voeg een snufje peper en zout toe en mix het mengsel even goed.
 5. Spoel de pastaschelpen met koud water af wanneer deze beetgaar zijn. Pak één voor één een pastaschelp en vul ze met de vulling. Dit gaat gemakkelijk met een lepel ter grootte van de schelp. Verdeel de schelpen over de ovenschaal en bestrooi ze met een beetje kaaspoeder.
 6. Doe de gevulde pastaschelpen zo’n 20 minuten in de oven. Bedek de schaal de eerste 15 minuten met aluminiumfolie en haal deze de laatste 5 minuten eraf om de pasta met de Formaggio te bestrooien.

gevulde-pastaschelpen-recept

Mmm! Hebben jullie wel eens gevulde pastaschelpen gegeten? Bekijk mijn receptenarchief voor nog meer recepten.

Reacties

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Kirsten

  En ook nog vega! :D
  Dit ga ik een keertje maken :)

Geef een reactie