Hotspot Haarlem: NATIVE

NATIVE voelt alsof je een huiskamer binnenloopt waar ieder zich op zijn gemak voelt. Een vader en zoontje genieten van een lekker gebakje, een stel vriendinnen zijn druk aan het bijkletsen en achterin is een vrouw op haar laptop bezig. Aan de bar bestel ik een verse thee met sinaasappel en gember en plof daarna op een bankje neer.

native-haarlem-hotspot

Wie? Koffie-, ontbijt- en lunchtent, ofwel hotspot Native
Waar? Breestraat 23, 2011 ZX Haarlem
Wanneer? Maandag tot en met zaterdag: 08.00 uur – 18.00 uur
Zondag: 09.30 uur – 18.00 uur

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar ik heb een zwak voor mooie interieurs en zo heeft NATIVE meteen pluspunten gescoord. Overal prachtige (hang)planten, een bakstenen muur, vintage meubilair en de banken zijn opgeleukt met allerlei kleurrijke kussentjes. Bestellingen vinden plaats aan de bar, zodat je in alle rust de menukaart vol lekkers kunt bekijken. De koffie wordt geschonken van White Label Coffee, een koffiebranderij in de Baarsjes in Amsterdam. De theesmaken komen van over de hele wereld en zijn het proberen zeker waard.

NATIVE is een sfeervolle plek om zowel buiten (zo’n leuk terras!) als binnen van een drankje en lekkernij te genieten. Stiekem vind ik het binnen nog veel leuker, zeker wanneer het buiten flink regent. Oké, dat laatste is natuurlijk vrij logisch, maar dat huiselijke sfeertje binnen is gewoon om van te smullen. Wij waren nét voor een flinke storm binnen en het was heerlijk om de regen op de dakramen te horen vallen – onder het genot van een warme kop thee uiteraard.

native-hotspot-haarlem-koffie

native-hotspot-haarlem

Heerlijk koffiezaakje, toch? Ontdek nog meer hotspots in Haarlem

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie