Hotspot Groningen: HOLTBAR

Het is zo jammer dat Groningen niet bepaald om de hoek ligt, want het is een superleuke stad. Toen ik er een paar weken geleden voor het eerst was, dronk ik in de namiddag een heerlijke kop jasmijnthee bij concept store HOLTBAR, een hippe shop en koffiebar in één. Geen onbekend concept voor ons, maar hier richten ze zich volledig op Groningen en dat maakt deze concept store juist zo bijzonder en leuk.

holtbar

Wie? Conceptstore HOLTBAR 
Waar? Oude Kijk in Het Jatstraat 20, 9712 EH Groningen
Wanneer? Maandag: 13.00 uur – 18.00 uur
Dinsdag tot en met vrijdag: 10.00 uur – 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur – 17.00 uur

HOLTBAR is in 2014 opgericht door de twee gepassioneerde zussen Hilrieke en Jacobien Mansholt. Zij bieden een unieke verzameling aan van nog onbekende merken in Groningen die nog (bijna) niet elders in de stad worden verkocht. Kleding, schrijfbehoeften, (woon)accessoires, cactussen, boeken; alles is hier zo leuk. De naam ‘Holtbar’ is niet alleen een knipoog naar hun achternaam, maar de meiden willen tegelijkertijd duurzaamheid met hun naam uitstralen. De inspiratie komt van het Deense woord voor duurzaam: ‘holdbar’.

Na of tijdens het rondneuzen en shoppen kun je opladen – of gewoon fijn ontspannen – in een van de gezellige koffiehoekjes vol gezellige woonaccessoires. Thee wordt geschonken van de Theefabriek uit Houwerzijl, koffie wordt gemaakt van versgemalen Earthcoffee bonen, de Groningse bakkerij Bake My Day zorgt dagelijks voor red velvet- en 7 layer bars, maar het allerleukste is natuurlijk hun eigen moeder die iedere dag voor een lekkere daily special zorgt!

holtbar-groningen

holtbar-groningen-hotspot

holtbar-conceptstore-groningen

holtbar-conceptstore-groningen

Als je binnenkort in Groningen bent, moet je zeker even neerstrijken bij HOLTBAR. Wat is jouw favoriete plekje van de stad? Ontdek nog meer hotspots in Groningen.

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Gina

    Ik ben nog nooit in Groningen geweest, maar ik hoor er zulke goede verhalen over! Dit ziet er ook super gezellig uit ;)

Geef een reactie