Hotspot Amsterdam: restaurant Brooks (Permanent gesloten)

Restaurant Brooks is helaas permanent gesloten. Bekijk andere hotspots in Amsterdam per buurt. De Beethovenstraat zal waarschijnlijk alleen een belletje doen rinkelen bij de mensen die in Zuid wonen of hier regelmatig doorheen fietsen of rijden, maar ik kan mijn totaal aantal bezoeken waarschijnlijk op één hand tellen. Dan heeft een blog runnen gelukkig zo zijn voordelen, want hierdoor ontdek ik naast restaurants en winkels ook veel leuke buurten. Brooks is namelijk zo’n gezellig buurtrestaurant waar ik maar al te graag Amsterdam voor wil afreizen.

Restaurant Brooks in Zuid

Wie? Restaurant Brooks
Waar? Beethovenstraat 43, 1077 HN Amsterdam (Zuid)
Wanneer? Maandag tot en met zondag: 08.00 uur – 22.00 uur

Een sfeervol restaurant in Amsterdam-Zuid

Hoe ik het interieur van Brooks omschrijf? Spaanse, Instagram-waardige tegeltjes, een ietwat eng (maar toch wel heel cool) gewei boven de open haard en het houten meubilair matcht perfect bij de blauwe/groene muren. Deze combinatie maakt het restaurant heerlijk knus en een sfeervolle, warme plek om met je familie of vrienden uit eten te gaan. Alsof het al hartje winter is en de feestdagen voor de deur staan. Ik hou ervan.

Op de kaart: van steak bavette tot gesmoorde vis

De menukaart is heel divers en daardoor is er voor ieder wat wils. Een kleine greep uit de gerechten: steak bavette, ravioli, truffelrisotto, gesmoorde vis, een hamburger en Fish & Chips. Je kan daarom wel begrijpen dat het lastig kiezen was, want alles klinkt zo lekker. Uiteindelijk ging ik voor gerookte forel als voorgerecht, de steak bavette als hoofdgerecht en mijn toetje was een Chocolate Candy Bar. Aaah, mag ik nog een beetje?

Restaurant Brooks in Zuid

Restaurant Brooks in Zuid

Interieur van het restaurant in Amsterdam-Zuid

Restaurant in de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid

Het centrum van Amsterdam is natuurlijk een ideale plek om iets te happen, maar daarbuiten vind je pas écht pareltjes. Wat is jouw lievelingsrestaurant van Amsterdam?

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Laura

    Ben er tijd geleden ook geweest, woon echt om de hoek, zo leuk tentje!:)

Geef een reactie