Cocktail challenge at INK Hotel

Af en toe krijg je een uitnodiging in je mailbox waar je meteen blij van wordt: een cocktailwedstrijd in het INK Hotel in Amsterdam. Oh, daar zeg ik geen nee tegen! Samen met een zestal andere bloggers werd ik uitgedaagd om een herfstcocktail te creëren. En de prijs? Een maand lang een welverdiende plek op het cocktailmenu. Mega leuk! En zo ging ik aan de slag met het bedenken en samenstellen van mijn eigen cocktail. Lees verder om te ontdekken of ik heb gewonnen.

inkhotel-cocktailwedstrijd

library, INK Amsterdam MGallery

De eerste stap: aan wat voor ingrediënten denk ik bij de herfst; het najaar? Nou, kaneel, pompoen, appel, peer, pastinaak, koolraap, enzovoort. Genoeg ingrediënten om uit te kiezen. Het leek mij heel erg leuk om van een mijn favoriete cocktails – oké, eigenlijk is dat er maar één – te kiezen en hier een eigen draai aan te geven. Mojito! Deze cocktail bestaat al uit de volgende ingrediënten: rum (Bacardi), munt, limoen, rietsuiker, soda en heel veel crushed ice. Heel leuk en aardig, maar ik moest er natuurlijk wel een herfstcocktail van maken.

Dames en heren, maak kennis met mijn cocktail: Woodylicious. Een mojito met perensap, versgeperste stukjes peer en kaneel. Heerlijk zoet en kruidig tegelijkertijd, al zeg ik het zelf. Thuis had ik alle tijd om de perfecte verhouding te vinden, maar het is nog aardig lastig om een bepaalde smaak niet te laten overheersen. Je moet naar de perfecte balans zoeken. Het ziet er altijd zo makkelijk uit bij bartenders, maar nee hoor, het is echt een vak. Mijn complimenten.

ink-hotel-cocktails

ink-hotel-herfst-mojito-door-fashiable

De cocktailwedstrijd begonnen we – uiteraard – met een heerlijke cocktail, gemaakt door twee toppers van bartenders. Daarna volgde een workshop waarin een van de bartenders meerdere manieren van cocktails maken uitlegde. Want ja, wanneer moet je een cocktail shaken of stirrenNou, ik mocht het van tevoren al meemaken. Mijn tip: gebruik nooit soda tijdens het shaken, want dan wordt de druk veel te hoog, en ja.. Dan schiet de deksel er spontaan af. Oeps.

Daarna was het tijd om onze cocktail achter de bar van het INK Hotel te bereiden. Ik voelde me hier en daar wat onhandig, maar leuk was het absoluut. Om mijn cocktail ultiem herfstachtig te maken, had ik een week eerder de mooiste herfstblaadjes van de straat geplukt en laten drogen in een boek. Op de bovenstaande foto kun je mijn cocktail Woodylicious bewonderen. Plaatje, toch?

ink-hotel-amsterdam

img_1515

Alle cocktails werden beoordeeld door een jury bestaande uit twee bartenders. Mijn cocktail is niet in de prijzen gevallen, maar ze vonden hem beiden wel erg lekker en dat is ook belangrijk natuurlijk. Heb ik het toch een beetje in me. De welverdiende winnaar was Marloes van Budgetproof. Zij maakte een mocktail met stoofpeertjes. Dat is het rode drankje dat je hierboven op de foto ziet; al waren alle ijsklontjes inmiddels gesmolten.

Het INK Hotel is niet alleen een leuke plek om een nachtje te logeren, maar ook zeker om met je vriendinnen van een heerlijke cocktail te genieten. Je kan gezellig aan de bar plaatsnemen, maar ook is er een loungeruimte waar je op banken – bijna bedden – kunt relaxen. Ben je iets eerder op de dag in het hotel te vinden? Dan is het restaurantgedeelte ook heel prettig werken denk ik. Dat ga ik binnenkort zeker een keer uittesten!

bar, INK Amsterdam MGallery

Iemand zin in een Woodylicious? Ik trakteer!

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie