Hotspot Groningen: Pernikkel

Groningen, een stad vol lekker eten en drinken. Na een lange treinreis was mijn buik flink aan het knorren en daarom streken we neer bij Pernikkel voor een lunch. Een restaurant vol mooie planten, een jaloersmakend dressoir en het belangrijkste van allemaal: een hemelse menukaart. Ik bestelde een zoete aardappelburger en oh, het water loopt me opnieuw in de mond.

pernikkel-groningen

Wie? Pernikkel
Waar? Aweg 2, 9718 CS Groningen
Wanneer? Maandag: 17.00 uur – 21.00 uur
Dinsdag tot en met zaterdag: 10.00 uur – 22.00 uur
Zondag: 11.00 – 21.00 uur

Bij Pernikkel bieden ze sinds september 2014 iedere week een nieuwe menukaart aan om (vaste) gasten te blijven verrassen. Ze proberen zoveel mogelijk zelf te maken en werken alleen met onbewerkte producten, het liefst van lokale boeren. Oh, en een leuk weetje: de naam ‘Pernikkel’ komt van het Vlaamse werkwoord ‘Pernikkelen’ en dat betekent: een onweerstaanbare drang hebben naar..

Een gemiddelde Groninger vindt de prijzen op de menukaart misschien ietwat aan de prijzige kant, maar ik als Amsterdammer vond het (h)eerlijk gezegd ontzettend meevallen. Ontbijten kan al vanaf drie euro en voor een vriendschappelijke prijs van 13,50 euro kun je van de klassieke spareribs met gebakken aardappels en een slaade genieten. Kom maar naar mama! Zelf was ik bij Pernikkel om te lunchen en na lang wikken en wegen (te veel lekkers!) koos ik voor een vegetarische burger van zoete aardappel en zwarte bonen. Mega mega lekker.

pernikkel-groningen-hotspot

pernikkel-hotspot-groningen

Pernikkel, mag ik nog zo’n overheerlijke zoete aardappelburger, alsjeblieft? Wat is jouw favoriete plekje van Groningen? Ontdek nog meer hotspots in Groningen.

Reacties

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Janne

    Oeh tof plekje dit zeg! Ik ga binnenkort naar een vriendin in Groningen dus dit ga ik even onthouden :)

  2. Laura

    Leuke hotspot! De burgers zien er heerlijk uit:)

Geef een reactie