Sapje: de moderne melkboer voor groentesapjes

Gezond eten en drinken is hartstikke belangrijk, maar soms kan je door alle hectiek niet de dagelijkse hoeveelheid groente en fruit binnenkrijgen. Voor mij zijn smoothies en sapjes daarom een ideale oplossing om toch die vitamineboost te krijgen. Ondanks benaderde Sapje mij of ik met hun biologische slowjuice groentesapjes wilde kennismaken. Een tof nieuw concept! 

SAP.JE

Energie voor tien
Om tien uur ’s ochtends werden de sapjes thuisbezorgd. Ik begon gelijk aan het power sapje, want ik kon wel wat energie gebruiken in verband met de maandelijkse pijntjes (joepie..) en een slechte nachtrust. Nou en of kreeg ik energie! De combinatie van onder andere tomaat, rode paprika en wortel was echt een verrassend lekkere combinatie en binnen ongekende tijd had ik mijn sapje al op.

Mijn favoriete sapje?
Inmiddels heb ik ze allemaal geproefd en ik vind het ontzettend lastig om er specifiek één te moeten aanwijzen. Ze zijn allemaal zo anders van smaak. Het ene sapje is zoeter van smaak en bij het andere komen de specerijen sterk naar voren. En niet op Sapje per se een plezier te doen, maar er is geen één sapje die ik overduidelijk minder of helemaal niet lekker vond. Voor een zomerse dag zou ik sapje Sunny aanraden, want deze vond ik heel verfrissend en dorstlessend; zoet en kruidig van smaak.

sap.je amsterdam fashiable

Hoe werkt Sapje precies?
Nog even een kort verhaal over Sapje zelf. Sapje maakt dagverse, slowjuice groentesapjes. Deze bestaan uit 80% seizoensgebonden groenten, aangevuld door fruit, bijzondere specerijen, kruiden en superfoods. Deze zijn afkomstig van lokale, biologische leveranciers. De gemaakte sappen worden direct ingevroren, om op deze manier zoveel mogelijk vitamines en nutriënten te behouden.

Sapje levert momenteel alleen in Amsterdam en Amstelveen – binnen een straal van 15 kilometer – maar ze zijn druk bezig om dit gebied uit te breiden. Maar nu komt nog het leukste van alles! De sapjes worden met de bakfiets bezorgd. Hoe leuk is dat? Je kunt wel stellen dat de melkboer van vroeger in een nieuw jasje is gestoken. Je krijgt de sapjes in melkflesjes in een houten kratje en deze worden na consumptie weer opgehaald.

sap.je fashiable

Mijn acht geprobeerde sapjes op een rijtje inclusief ingrediënten:
[1] Boost – Witte peen, witte biet, witte kool, appel, Chinese kool, komkommer, meloen, venkel, ananas, citroen, gember, witte kurkuma, munt en alfalfa gras.
[2] Sunny – 
Gele peen, Chinese kool, wortel, gele courgette, sinaasappel, gele puntpaprika, appel, meloen, citroen, kurkuma, aloë vera, gember en zwarte peper.
[3] Fresh – Wortel, appel, venkel, oranjebataat, grapefruit, munt, salie, gember en kaneel.
[4] Power – Tomaat, wortel, rode puntpaprika, appel, citroen, basilicum, cayennepeper, kurkuma, Dulse zeewier en camu camu bessen.
[5] Energy – Biet, wortel, appel, paarse bataat, citroen, rode kool, paarse boerenkool, basilicum en gember.
[6] Detox – Spinazie, snijbiet, komkommer, bleekselderij, appel, groene kool, citroen, broccoli, peterselie, gember en chlorella.
[7] Recharge – Spinazie, boerenkool, komkommer, courgette, peer, citroen, romeinse sla, groene kool, paksoi, palmkool, Chinese kool, peterselie, snijbiet, andijvie, raapsteel, zeesla en munt.
[8] Seasons (aanrader!) – Momenteel bestaat dit sapje uit komkommer, gele watermeloen, gele biet, appel, ananas, venkel, citroen, witte aalbes en gember.

sap.je amsterdam

Ben je nieuwsgierig geworden naar de slowjuice groentesapjes en wil je meer informatie? Neem een kijkje op de website van Sapje. 

Reacties

Geef een reactie