Hotspot Amsterdam: The Chippy [permanent gesloten]

Vandaag gaan we even op visite bij onze Britse buren. Voor zover ik weet, is er geen plek ergens anders in Amsterdam waar je van de traditionele fish & chips kunt smullen. Iedere keer wanneer ik in Londen ben, moet ik dit hoe dan ook eten. Gelukkig hoef ik nu niet meer ver te reizen, want bij The Chippy in west is het net zo lekker. Of misschien zelfs lekkerder. 

Restaurant The Chippy in Amsterdam

Wie? Restaurant The Chippy
Waar? Kinkerstraat 24, 1053 DV Amsterdam (Oud-West)
Wanneer? The Chippy is helaas permanent gesloten.

Schelvis met een extra krokantje jasje

Bij The Chippy kun je kiezen uit drie soorten vis: kabeljauw (cod), schelvis (haddock) en schol (plaice). Op aanraden van de Nederlandse kokkin – de rest van het personeel spreekt allemaal Engels – raadde ons de schelvis aan, omdat deze extra krokant is. En ze had gelijk hoor. Wat een heerlijk én groot visje. Ik ben een grote eter, maar ik kreeg de vis nog maar nét op. En de frietjes zijn ook amazing. En de speciaalbiertjes ook. En dan mag ik het interieur ook niet vergeten. Zo heerlijk alternatief. Ik had echt even het gevoel alsof ik op vakantie was. Een mini-vakantie in eigen land.

The Chippy Amsterdam

The Chippy Amsterdam hotspot

Net als ik gek op fish & chips? Of gewoon zin om tussen de locals te zitten? Dan is The Chippy helemaal jouw ding. 

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Janne

    Ik heb nog nooit fish & chips op. Misschien hier maar eens proberen :)

Geef een reactie