Hotspot Amsterdam: The Breakfast Club

Centrum, Haarlemmerbuurt, hotspot, tips /

Vorige maand heeft The Breakfast Club, in het bijzonder beroemd om de pancakes, een tweede plek geopend in Amsterdam. Voor mij feestelijk nieuws toen ik dit hoorde, aangezien ik hier om de hoek woon. Het werd daarom de hoogste tijd om langs te gaan en mij te laten verrassen door het concept. Ja, ik ben enthousiast!

IMG_4510

Wat? The Breakfast Club
Waar? Haarlemmerplein 31, 1013 HR Amsterdam (Haarlemmerbuurt) 
Wanneer? Maandag tot en met donderdag: 8.00 – 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 08.00 tot 00.00 uur
Zondag: 08.00 tot 23.00 uur

Waar je in de Bellamystraat soms moet hopen op een plekje binnen of buiten, heb je op Haarlemmerplein meer kans. Zowel binnen als buiten zijn er een heleboel zitplekken. Vanaf acht uur in de ochtend kun je hier al terecht voor een ontbijtje, ín het zonnetje. Nou, dat is helemaal top vertoeven. Tot een uur of drie in de middag schijnt de zon vol op het grote terras en kun je genieten van het bruisende leven op Haarlemmerplein.

Het concept van The Breakfast Club op Haarlemmerplein is net een tikkeltje anders. Bij het nieuwe restaurant kan je niet alleen voor all day breakfast of een lunch terecht, maar kan je ook aanschuiven voor de borrel- en avondkaart. Wisten jullie trouwens dat er iedere dag maar liefst 300 ontbijtjes worden besteld? Wow! En voor de The Breakfast Club zat hier jarenlang een bruine kroeg. Deze herken je nog terug in de officiële ingang, de glas-in-lood ramen en het bruine trappetje naar boven. Deze details geven de ruimte heel veel sfeer.

Wat ik voor lekkers heb gegeten? Ik dacht eerst: laat ik eens gezond eten vandaag. Maar zodra ik de menukaart zag, was dit plan meteen van de baan. Ik wilde al maanden Chicken and waffles proberen, maar het kwam er maar niet van. Mijn dag kon niet meer stuk tot ik deze lunch op de menukaart zag staan. Nou jongens, ik heb genoten hoor. Daarbij had ik een frisse watermeloen met aardbeien smoothie.

Het andere restaurant van The Breakfast Club:
– Bellamystraat 2, 1053 BL Amsterdam (Oud-West)

IMG_4501

Fashiable4-001

IMG_4505

Fashiable3-002

IMG_4519

IMG_4527

Al met al: The Breakfast Club is een topper. Zeker een aanrader! Tips voor andere bijzondere plekjes in Amsterdam zijn meer dan welkom.

Leave a Comment

(7) comments

  1. Wat een tof plekje zeg!
    Het is er echt onwijs leuk ingericht.
    Als ik een keer ’s ochtends in Amsterdam ben weet ik nu een heel leuk plekje om te ontbijten, thanks voor het delen!