Recept: ovenschotel met zoete aardappel, pompoen en kip

Het recept van vandaag is zonder twijfel een van mijn favorieten: een ovenschotel met zoete aardappel, pompoen en kip. Geïntroduceerd door een vriendin van mij en sindsdien eet ik het graag. De bereidingstijd is wel wat langer dan gemiddeld, maar daarna is het maximaal smullen geblazen. Absoluut de moeite waard. Lees snel verder voor het recept van deze ovenschotel met zoete aardappel, pompoen en kip.

Recept: ovenschotel met zoete aardappel, pompoen en kip

Benodigdheden voor ovenschotel met zoete aardappel en kip

Voor 2 personen

 • 2 (grote) zoete aardappels
 • 1/2 flespompoen
 • 2 kipfilets
 • 1 rode ui
 • 1 bakje verse tijm
 • 1/2 citroen
 • Sojasaus
 • Ovenschaal
 • Optioneel: zout en peper

En zo maak je de ovenschotel!

Voorbereiding: 45 minuten / Oventijd: 45 minuten

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng twee pannen met water aan de kook. Een voor de zoete aardappels en pompoen en een voor de kip.
 2. Schil de zoete aardappels en snijd de ongeschilde pompoen in kleinere stukken. Laat deze allebei zo’n 15 minuten koken om ze lekker zacht te krijgen.
 3. Laat de kipfilets zo’n 15 á 20 minuten koken. De kooktijd van de kip hangt af van de grootte en dikte. Grote(re) kipfilets zou je in kleinere stukken kunnen snijden om tijd te besparen. Wanneer je twijfelt of de kip gaar is, kun je deze even doormidden snijden.
 4. Snijd ondertussen de rode ui in kleine stukjes.
 5. Giet de zoete aardappels en pompoenstukjes af en snijd de aardappels in dezelfde grootte als de pompoen. Ook de kip kan van het vuur worden gehaald en snijd deze eveneens in stukjes. Verdeel alle ingrediënten over de ovenschaal.
 6. Verdeel de ui over de ovenschaal, voeg de geritste tijm toe en pers de halve citroen leeg over het geheel. Als laatste giet je een beetje sojasaus over alle ingrediënten. Meng het geheel vervolgens, zodat alles goed wordt verdeeld.
 7. Dan kan de ovenschotel voor zo’n 45 minuten de oven in. Eet smakelijk!

Nu denk je misschien: waarom al die moeite doen door alles te koken als het toch de oven in moet? Simpelweg omdat de smaken van de citroen, sojasaus en verse tijm dan goed in de ingrediënten kunnen trekken. Oh, en de restjes de volgende dag smaken stiekem nóg lekkerder.

Recept: ovenschotel met zoete aardappel, pompoen en kip

Eet smakelijk! Ontdek nog meer recepten op mijn blog.

Reacties

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Kirsten

  Guess what i’m eating tonighttt!

 2. Chantal

  Lijkt me super lekker! Alleen de oven-tijd lijkt me echt te lang. Ik gooi vaak rouwe kip, pompoen, ui en courgette op een bakplaat in de over, en na 20 minuten is alles gaar en de pompoen zacht.. Is het na 45 minuten niet echt een papje?

 3. Nanny Melssen

  De smaken zijn lekker, maar het is wel een droog geheel. We hebben het recept gevolgd.

 4. Sandra

  Heel lekker! Zonder te koken is het nog lekkerder. Gewoon 45 mij oven in (kip goed invetten) en dan pas “saus” van citroen/soja/tijm erover. Om af te wisselen kun je ook dille ipv tijm of balsamicoazijn ipv soja doen. Bedankt voor het recept!

Geef een reactie