Recept: ovenschotel met zoete aardappel, pompoen en kip

hoofdgerecht, recept /

Het recept van vandaag is zonder twijfel een van mijn favorieten: een ovenschotel met zoete aardappel, pompoen en kip. Geïntroduceerd door een vriendin van mij en sindsdien eet ik het graag. De bereidingstijd is wel wat langer dan gemiddeld helaas, maar daarna is het maximaal smullen geblazen. Absoluut de moeite waard. Lees snel verder voor het recept van deze ovenschotel met zoete aardappel, pompoen en kip.

Recept: ovenschotel met zoete aardappel, pompoen en kip

Benodigdheden

Voor 2 personen

 • 2 (grote) zoete aardappels
 • 1/2 flespompoen
 • 2 kipfilets
 • 1 rode ui
 • 1 bakje verse tijm
 • 1/2 citroen
 • Sojasaus
 • Optioneel: zout en peper

Bereiden

Voorbereiding: 45 minuten / Oventijd: 45 minuten

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng twee pannen met water aan de kook. Een voor de zoete aardappels en pompoen en een voor de kip.
 2. Schil de zoete aardappels en snijd de pompoen in stukjes (hoeft niet te worden geschild). Laat deze allebei zo’n 15 minuten koken om ze lekker zacht te krijgen.
 3. Laat de kipfilets zo’n 15-20 minuten koken. De kooktijd van de kip hangt af van de grootte en dikte. Grote(re) kipfilets zou je in kleinere stukken kunnen snijden om tijd te besparen. Wanneer je twijfelt of de kip gaar is, kun je deze even doormidden snijden.
 4. Snijd ondertussen de rode ui in kleine stukjes.
 5. Giet de zoete aardappels en pompoenstukjes af en snijd de aardappels in dezelfde grootte als de pompoen. Ook de kip kan van het vuur worden gehaald en snijd deze eveneens in stukjes. Verdeel alle ingrediënten over de ovenschaal.
 6. Verdeel de ui over de ovenschaal, voeg de verse tijm toe (alleen de blaadjes, niet de takjes) en pers de halve citroen leeg over het geheel. Als laatste giet je een beetje sojasaus over alle ingrediënten. En even mengen, zodat alles goed wordt verdeeld.
 7. Dan kan de ovenschotel voor 45 minuten de oven in!

Nu denk je misschien: waarom al die moeite doen door alles te koken als het toch de oven in moet? Simpelweg omdat de smaken van de citroen, sojasaus en verse tijm dan goed in de ingrediënten kunnen trekken. Oh, en de restjes de volgende dag smaken stiekem nóg lekkerder.

Recept: ovenschotel met zoete aardappel, pompoen en kip

Eet smakelijk! Ontdek nog meer recepten op mijn blog.

Leave a Comment

(6) comments

 1. Lijkt me super lekker! Alleen de oven-tijd lijkt me echt te lang. Ik gooi vaak rouwe kip, pompoen, ui en courgette op een bakplaat in de over, en na 20 minuten is alles gaar en de pompoen zacht.. Is het na 45 minuten niet echt een papje?

 2. Heel lekker! Zonder te koken is het nog lekkerder. Gewoon 45 mij oven in (kip goed invetten) en dan pas “saus” van citroen/soja/tijm erover. Om af te wisselen kun je ook dille ipv tijm of balsamicoazijn ipv soja doen. Bedankt voor het recept!