Hotspot Amsterdam: SchatjePatatje [permanent gesloten]

De Pijp, hotspot /

Hotspot alert! Deze patatzaak heeft zonder enige twijfel de origineelste naam van heel Amsterdam: SchatjePatatje. Sinds 16 februari kun je midden in De Pijp genieten van, jawel, gezonde frietjes. Deze zijn niet gemaakt van de traditionele pieper zoals je in eerste instantie zou denken. Nee, hier krijg je uitsluitend zoete aardappel frietjes geserveerd en hierbij kun je ook nog eens kiezen uit bijzondere frietsauzen. Ik kan je nu al vertellen: van dit artikel ga je honger krijgen!

Patatzaak SchatjePatatje

Wie? Patatzaak SchatjePatatje
Waar? Ferdinand Bolstraat 48, 1072 LL Amsterdam (De Pijp)
Wanneer? Helaas is SchatjePatatje permanent gesloten.

Biologische friet met originele frietsauzen

Bij een puntzak biologische zoete aardappel friet hoort officieel natuurlijk een lekkere klodder mayonaise. Die wilde ik in eerste instantie bestellen, totdat ik op een onwijs grote rol papier een lijst aan unieke sauzen zag staan. Ik liet mij maar al te graag adviseren en koos toen voor ‘schapen tzatziki’. Top keuze! Verder heb je ook sauzen als ‘paprika amandel’ en ‘bieten hummus’, maar een huisgemaakte mayonaise blijft ook altijd lekker. Als je van je patatje echt een feestje wilt maken, kan je ook nog kiezen voor een fancy zeezout met kruiden: een met een beetje spice of een om dat zomerse gevoel krijgen. Een feestfrietje kost maximaal 5 euro, maar dan heb je ook wel iets heel lekkers om van te smullen! Mmm.

Patatzaak SchatjePatatje

IMG_2550

Patatzaak SchatjePatatje

En.. al honger gekregen? Ontdek nog meer plekken in De Pijp.

Leave a Comment

(11) comments

  1. Ook al woon ik niet in Amsterdam en zal ik niet heel snel in deze zaakjes komen, hou ik toch enorm veel van de hotspot artikelen op je blog!

    En ondanks ik ook helemaal geen patat liefhebber ben, ziet deze puntzak er echt goddelijk uit!