Tallinn dag 1 en 2

persoonlijk, reizen /

Tijdens mijn stedentripje in Tallinn heb ik een heleboel foto’s gemaakt. Zowel met mijn fotocamera als iPhone. In drie blogposts ga ik over ons geslaagde reisje vertellen en ik sluit vervolgens af met een uitgebreide post met hierin al mijn persoonlijke tips voor Tallinn. Ik vond het heel erg leuk om te lezen dat jullie zo benieuwd zijn naar al mijn verhalen, dus zet jullie schrap! Er staan héél veel foto’s voor jullie klaar.

IMG_2157

Wachten op vliegveld Weeze. Gelukkig had Kirsten veel lekkers (lees: Oreo, pepernoten en pannenkoeken) meegenomen.

IMG_2172

Om 20:45 uur waren we hoog boven de wolken te vinden.

IMG_2165

Onder het genot van deze roze zonsondergang vlogen we richting Estland.

IMG_2169

Het moment van uit het vliegtuig stappen tot aan het arriveren bij het hostel duurde slechts 30 minuten. Whuut? Ja ja, het vliegveld ligt circa 5 kilometer van het centrum af, dus je bent er zo. Op de foto zie je onze rustieke kamer die sterk naar zoethout rook.

IMG_2183

De volgende dag gingen we gelijk Tallinn ontdekken. Dit deden we heerlijk te voet, want de stad is klein maar fijn en je bent hierdoor overal snel. Hier zie je het plein van de oude binnenstad Vanalinn.

IMG_2198

Bij het treinstation stonden heel veel oudere vrouwen hun spullen langs het spoor te verkopen.

IMG_2200

Achter het treinstation vind je Telliskivi Creative City. Een soort industrieterrein omgetoverd tot een hippe wijk met allerlei winkeltjes van onder andere lokale ontwerpers en eettentjes.

IMG_2201

We zwijmelden helemaal weg bij deze mooie interieurspullen van Homeart.

IMG_2202

Hee, dit is nog eens een hippe box.

IMG_2203

Ook kun je hier kennismaken met typische Estse (design)producten.

IMG_2206

Lekker ontbijten met ei en spek op toast.

IMG_2270

Oh oh, wat ben ik toch rebels! No worries, deze rail was niet meer in gebruik ;)

IMG_2208

Ongetwijfeld mijn favoriete stukje van heel de stad.

IMG_2227

Gewoon élk stukje Tallinn is een foto waard, zelfs een simpele straat met bomen.

IMG_2233

Vrijwel elk kleurrijk gebouw moest even op de foto worden gezet.

IMG_2237

Op de achtergrond zie je de Alexander Nevski-kathedraal.

IMG_2268

Tussendoor even met de benen omhoog onder het genot van een stukje taart en een glas Coca Cola.

IMG_2269

Ik had met het gemak een reeks kleurrijke deuren kunnen fotograferen. They are all very pretty!

IMG_2271

Een prachtig uitzicht over de oude binnenstad Vanalinn.

IMG_2273

Pretty pink building.

IMG_2277

Hier had ik wel écht even het gevoel alsof ik in de Middeleeuwen leefde.

IMG_2278

Waaah zo spannend dit! In de avond kregen we een rondleiding in de Patarei gevangenis. We moesten met zaklampen en het licht van onze mobiele telefoons rondlopen, want het pas pikdonker binnen. Ik was stiekem wel blij dat we met zo’n 15-20 man waren, want anders was ik wel een stuk banger geweest.

Tallinn1

Scaryyy! Ik zou zeker even op Google neuzen als je benieuwd bent naar alle verhalen. Ik waarschuw alvast: het is best wel heftig allemaal.

IMG_2309

Na de rondleiding in de gevangenis gingen we op de gok naar het beste restaurant van de stad. Je wordt aangeraden om te reserveren, maar ondanks dat hadden met heel veel geluk de laatste tafel voor twee. We hebben echt niet normaal lekker gegeten. Als voorgerecht hadden we deze fancy salade met onder andere avocado, courgette en gojibessen.

IMG_2304

Mijn hoofdgerecht bestond uit een stuk zalm, een soort deegbroodje met linzen en een spinaziesaus.

IMG_2306

En het toetje was dit overheerlijke chocoladetaartje. Kirsten had broodpudding, ook MEGA lekker!

IMG_2308

Kijk, hoe lief is dit?! Nog meer redenen om absoluut naar dit restaurant (Rataskaevu 16) te gaan.

En lijkt Tallinn jullie tot nu toe al wat? Ik zeg: doen! Binnenkort komt deel 2 online :)

Leave a Comment

(14) comments

  1. Oooh, stiekem een béétje jaloers, want vorige maand deed ik Vilnius en Riga, maar wou ook heel graag naar Tallinn. Zo te zien heb ik duidelijk iets gemist ^^ De gebouwen in allerlei pastelkleurtjes herken ik wel, dat was in die twee andere steden ook zo. én direct ook wat ik het leukste vond. Heel benieuwd naar de volgende post over Tallinn :)

  2. Oh wauw, mijn travel wishlist is weer een bestemming rijker! Wat ziet het er toch prachtig uit :) Ik heb van je verslag én foto’s genoten en ga nu uit nieuwsgierigheid toch even googelen op de verhalen ;-)

  3. Ohh jaa dit lijkt me SUPER leuk!! Ik wil hier ook heen, haha, ga je post meteen even doorsturen naar mijn vriendin. Het ziet er zo tof uit!! Al die interieurspulletjes ook.. Waah! Die gevangenis lijkt me overigens wel creepy… Maar toch ook wel weer tof, haha.

    – Saskia