Tallinn dag 1 en 2

Tijdens mijn stedentripje in Tallinn heb ik een heleboel foto’s gemaakt. Zowel met mijn fotocamera als iPhone. In drie blogposts ga ik over ons geslaagde reisje vertellen en ik sluit vervolgens af met een uitgebreide post met hierin al mijn persoonlijke tips voor Tallinn. Ik vond het heel erg leuk om te lezen dat jullie zo benieuwd zijn naar al mijn verhalen, dus zet jullie schrap! Er staan héél veel foto’s voor jullie klaar.

Wachten op vliegveld Weeze. Gelukkig had Kirsten veel lekkers (lees: Oreo, pepernoten en pannenkoeken) meegenomen.

Om 20:45 uur waren we hoog boven de wolken te vinden.

IMG_2165

Onder het genot van deze roze zonsondergang vlogen we richting Estland.

Het moment van uit het vliegtuig stappen tot aan het arriveren bij het hostel duurde slechts 30 minuten. Whuut? Ja ja, het vliegveld ligt circa 5 kilometer van het centrum af, dus je bent er zo. Op de foto zie je onze rustieke kamer die sterk naar zoethout rook.

De volgende dag gingen we gelijk Tallinn ontdekken. Dit deden we heerlijk te voet, want de stad is klein maar fijn en je bent hierdoor overal snel. Hier zie je het plein van de oude binnenstad Vanalinn.

IMG_2198

Bij het treinstation stonden heel veel oudere vrouwen hun spullen langs het spoor te verkopen.

IMG_2200

Achter het treinstation vind je Telliskivi Creative City. Een soort industrieterrein omgetoverd tot een hippe wijk met allerlei winkeltjes van onder andere lokale ontwerpers en eettentjes.

We zwijmelden helemaal weg bij deze mooie interieurspullen van Homeart.

Hee, dit is nog eens een hippe box.

IMG_2203

Ook kun je hier kennismaken met typische Estse (design)producten.

Lekker ontbijten met ei en spek op toast.

IMG_2270

Oh oh, wat ben ik toch rebels! No worries, deze rail was niet meer in gebruik ;)

Ongetwijfeld mijn favoriete stukje van heel de stad.

IMG_2227

Gewoon élk stukje Tallinn is een foto waard, zelfs een simpele straat met bomen.

IMG_2233

Vrijwel elk kleurrijk gebouw moest even op de foto worden gezet.

Op de achtergrond zie je de Alexander Nevski-kathedraal.

Tussendoor even met de benen omhoog onder het genot van een stukje taart en een glas Coca Cola.

Ik had met het gemak een reeks kleurrijke deuren kunnen fotograferen. They are all very pretty!

Een prachtig uitzicht over de oude binnenstad Vanalinn.

Pretty pink building.

Hier had ik wel écht even het gevoel alsof ik in de Middeleeuwen leefde.

Waaah zo spannend dit! In de avond kregen we een rondleiding in de Patarei gevangenis. We moesten met zaklampen en het licht van onze mobiele telefoons rondlopen, want het pas pikdonker binnen. Ik was stiekem wel blij dat we met zo’n 15-20 man waren, want anders was ik wel een stuk banger geweest.

Scaryyy! Ik zou zeker even op Google neuzen als je benieuwd bent naar alle verhalen. Ik waarschuw alvast: het is best wel heftig allemaal.

Na de rondleiding in de gevangenis gingen we op de gok naar het beste restaurant van de stad. Je wordt aangeraden om te reserveren, maar ondanks dat hadden met heel veel geluk de laatste tafel voor twee. We hebben echt niet normaal lekker gegeten. Als voorgerecht hadden we deze fancy salade met onder andere avocado, courgette en gojibessen.

IMG_2304

Mijn hoofdgerecht bestond uit een stuk zalm, een soort deegbroodje met linzen en een spinaziesaus.

En het toetje was dit overheerlijke chocoladetaartje. Kirsten had broodpudding, ook MEGA lekker!

Kijk, hoe lief is dit?! Nog meer redenen om absoluut naar dit restaurant (Rataskaevu 16) te gaan.

En lijkt Tallinn jullie tot nu toe al wat? Ik zeg: doen! Binnenkort komt deel 2 online :)

Reacties

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Janne

  Wat ziet het er allemaal zo prachtig uit! Het eten ook heel erg :)

 2. Liese

  Oooh, stiekem een béétje jaloers, want vorige maand deed ik Vilnius en Riga, maar wou ook heel graag naar Tallinn. Zo te zien heb ik duidelijk iets gemist ^^ De gebouwen in allerlei pastelkleurtjes herken ik wel, dat was in die twee andere steden ook zo. én direct ook wat ik het leukste vond. Heel benieuwd naar de volgende post over Tallinn :)

 3. Fleur Sophia

  Ziet er uit als een mooie en vooral ook gezellige stad! En die Alexander Nevski-kathedraal is prachtig!

 4. Dionne

  Wat een fijn verslag! Nog nooit geweest, maar het ziet er wel heel tof uit! Die concept store lijkt mij tof!

 5. Dagmar

  Wat een prachtige foto’s, ik geniet helemaal mee met deze mooie trip! Geweldig om te zien!

 6. Linda

  Oh wauw, mijn travel wishlist is weer een bestemming rijker! Wat ziet het er toch prachtig uit :) Ik heb van je verslag én foto’s genoten en ga nu uit nieuwsgierigheid toch even googelen op de verhalen ;-)

 7. Tamara

  Leuk! Ziet er erg tof uit en ook wel een leuke citytrip!

 8. Maureen

  Wat een mooie bestemming! Ik zou er niet op komen om daar naar toe te gaan, maar het ziet er heel erg mooi uit daar.

 9. Ohh jaa dit lijkt me SUPER leuk!! Ik wil hier ook heen, haha, ga je post meteen even doorsturen naar mijn vriendin. Het ziet er zo tof uit!! Al die interieurspulletjes ook.. Waah! Die gevangenis lijkt me overigens wel creepy… Maar toch ook wel weer tof, haha.

  – Saskia

  1. Fashiable

   Jaa jaa zeker doorsturen hoor! ;) De stad heeft echt een heleboel leuks te bieden.

 10. Marleen

  Supermooie foto’s en inderdaad, die interieur spulletjes zien er zoo leuk uit! x

 11. Gina

  Oh wat een mooie foto’s! Super leuk om te zien!

Geef een reactie