Recept: volkoren penne met kastanjechampignons en walnoten

Voor de pastaliefhebbers onder ons heb ik een vandaag een vegetarisch recept in petto. Ik had nog een restje walnoten over en die ik in mijn avondmaal wilde verwerken. Het resultaat? Volkoren penne met kastanjechampignons, walnoten, verse peterselie en Paturain Kruidenkaas. Eigenlijk wilde ik Boursin Cuisine kopen in plaats van Paturain, maar het smaakte verrassend goed. Lees snel verder voor het recept.

Recept: volkoren penne met kastanjechampignons en walnoten

Benodigdheden volkoren penne met kastanjechampignons

Voor 2 personen

  • 75 á 100 gram volkoren penne per persoon
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • Handjevol walnoten
  •  Verse peterselie
  • Pijnboompitten
  • 2 el Paturain Kruidenkaas (of Boursin Cuisine)
  • 1 knoflookteentje
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereiden

Circa 10 á 15 minuten

  1. Bereid de volkoren penne volgens de verpakking.
  2. Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en pers de knoflook boven de pan uit.
  3. Snijd ondertussen de kastanjechampignons fijn en doe deze samen met de pijnboompitten in de pan.
  4. Giet de pasta direct na het koken af en voeg deze samen met de verse peterselie, walnoten en Paturain Kruidenkaas aan de kastanjechampignons toe. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper.

Recept: volkoren penne met kastanjechampignons en walnoten

Eet smakelijk! Wat is jouw favoriete pasta? Ontdek nog meer recepten op mijn blog en volg mij op Instagram om op de hoogte te blijven van mij en mijn blog. 

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Shiralee

    Pasta, vegetarisch én mat champignons?! Wauw! Thanks! Het kwijl loopt nu al mijn mond uit, haha. Dit ga ik zeker eens proberen.

  2. Mireille

    De tweede stap staat nogal vreemd geformuleerd. Je fruit de knoflook en niet de olie.. Ga dit gerecht morgen eens uitproberen. Ben benieuwd!

Geef een reactie