Recept: roze couscoussalade met rode biet, feta en walnoten

Roze couscous!? Ja, dat zie je goed. Een paar weken geleden werd ik door een roze gekleurde maaltijd in een lunchroom geïnspireerd en dat moest ik ongetwijfeld ook een keer gaan klaarmaken. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en al zeg ik het zelf: het is echt een heerlijk roze couscoussalade! En zelfs een huisgenootje dat niet van bieten houdt, vond het erg lekker. Een goed teken! Kijk snel verder voor het recept.

Roze couscoussalade met feta en walnoten

Benodigdheden voor de roze couscoussalade

Voor 2 personen

 • 75 á 100 gram couscous per persoon
 • 1 gekookte rode biet (is kant en klaar te koop)
 • Walnoten
 • 1/2 pakje fetakaas
 • Verse peterselie
 • 1 el crème fraîche
 • Rucola
 • Zout en peper
 • Citroensap

Bereiden

Circa 15 á 20 minuten

 1. Maak de couscous volgens de verpakking klaar. Breng het op smaak met wat citroensap, zout en peper.
 2. Snijd de biet in kleine stukjes en voeg deze vervolgens aan de nog warme couscous toe. Mix het goed door elkaar en hierdoor kleurt de couscous mooi roze. Moet je de biet wel nog koken? Dat duurt circa 20-25 minuten.
 3. Snijd de fetakaas in stukjes en voeg deze samen met de walnoten, verse peterselie, één grote eetlepel crème fraîche aan het roze gevaarte toe. Hussel alles nog eens goed door elkaar. De couscous zal ondertussen al flink zijn afgekoeld, maar je zou het nog even kunnen laten staan.
 4. Serveer de roze couscoussalade op twee borden en vergeet de rucola niet als finishing touch.

Roze couscoussalade met feta en walnoten

En klaar is je roze couscoussalade! Ontdek nog meer recepten op mijn blog en volg mij op Instagram om op de hoogte te blijven van mij en mijn blog. 

Reacties

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Maureen

  Ziet er heerlijk uit, toevallig hou ik wel van bieten haha dus ik denk dat ik dit eens moet proberen

 2. Tamara

  Klinkt lekker! Vooral die combinatie van watermeloen en fetakaas heb ik eerder gehoord :)

 3. Kristel

  Wauw, dit lijkt me zo ontzettend lekker! Denk dat ik ‘m morgen maar ga maken! :)

Geef een reactie