Een verzameling foto’s van Valencia

Nee nee, we zijn nog niet klaar met mijn avonturen in Spanje. Ik heb nog een aantal foto’s gemaakt die ik graag met jullie wilde delen. Het is een beetje van alles en nog wat, maar dat maakt het extra leuk denk ik. Enjoy, en er komt heel binnenkort nog een artikel met al mijn persoonlijke tips online.

De een-na-laatste avond zijn we naar L’Oceanogràfic geweest. Het is een heel groot aquarium en richt zich op zee- en kustdieren zoals dolfijnen, haaien, vogels en flamingo’s. Op deze foto ben ik trouwens heel erg trots, want deze is namelijk zonder flits geschoten.

Omdat we ontdekten dat het licht hier fenomenaal was, besloten we een foto van onszelf te maken. Het kostte even wat pogingen, maar ik vind de foto echt super leuk geworden.

Valencia

Een van mijn favoriete onderdelen was toch wel dit aquarium. Ik vind het altijd heel fascinerend dat alle vissen letterlijk over je heen zwemmen. Helaas hebben we wel de grote haaien gemist.

Dit was het uitzicht vanuit onze hotelkamer als je naar rechts keek. Rechts zie je twee torens, namelijk de Torres de Serranos. Het is de toegangspoort naar de stad.

Sfeerimpressie van Valencia

Hé, met mijn voorliefde voor palmbomen moest ik er natuurlijk wel eentje kussen en knuffelen.

IMG_8952

Een hoogtepunt van Valencia dat je absoluut niet mag missen, is La Ciudad de las Artes y Ciencias. Het is de ‘stad’ van de kunst en wetenschap. Het is een prachtig gebied met moderne gebouwen en alles is omringd door blauw, helder water.

Dit is één van de gebouwen (Agora) die je daar zult vinden. Deze is momenteel aan het verbouwen en het water ontbrak nog, maar vooralsnog is het een adembenemend gebouw. Ik vind het zelf heel erg op een schild van een schildpad lijken, vinden jullie ook niet?

En hier zie je nog twee andere gebouwen. Links zie je Palau de les Arts Reina Sofia en rechts zie je L’Hemisfèric. En spotten jullie het heldere water rechts op de foto?

IMG_8964
Links zie je het vierde en laatste gebouw, Museo de las Cièncias Príncipe Felipe. In dit gebouw is momenteel een museum van Pixar te vinden. Echt super gaaf. Hier zou ik nog wel een keertje heen willen! Als jullie meer over dit stadje willen weten, kun je deze website bezoeken.

Palmbonen in Valencia

Maar er is nog meer. Langs deze gebouwen loopt L’Umbracle. Het is een soort open overkoeplingsboog met tientallen palmbomen en het wordt deels als discotheek gebruikt (wel heel erg aan de prijs..) en het andere deel van de tuin is het hele jaar te bezoeken.

La ciudad de las artes y las ciencias in Valencia
In het water links kun je romantisch met z’n tweeën in een doorzichtig bootje roeien.

Graffiti in Valencia

Ons hotel, Hotel del Carmen, zat in de wijk El Carme en hier zijn een heleboel straten vol graffiti kunsten te vinden. Vooral deze man met baard vol rare beesten vond ik toch wel erg indrukwekkend.

Graffiti in Valencia

Lijkt net Berlijn, vinden jullie ook niet? En met het soort huizen voelde het af en toe ook als Parijs. Heel erg grappig!

Zijn jullie al een keer naar Valencia geweest? Zo ja, wat vonden jullie de hoogtepunten daar?

Reacties

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. laura

  prachtige foto’s! die tweede is ook zo mooi (:

 2. Justine

  Wat een prachtige fotos! Ik zou hier zeker nog wel een keer naar toe willen. Lijkt me geweldig! <3

 3. Yvonne

  Wauw, die eerste foto is zeker weten prachtig! Die van het aquarium vind ik ook erg mooi :) Zelf ben ik nog nooit in Valencia geweest, maar ik zou er wel eens heen willen.

 4. Katrien

  Wauw prachtige foto’s! Had niet echt een beeld van hoe het daar eruit zag, nu wel (dus wil ik er natuurlijk al naar toe, haha).

 5. mariska

  Wat een mooie foto’s om te zien. Het lijkt me heel tof om er eens heen te gaan.

 6. Kelly

  Prachtige foto’s! Ik wil ook terug naar Valencia <3

 7. Roos

  Okay, ik wil hier heen volgend jaar! Wat een onwijs mooie foto’s Nannie X

 8. Chris

  Mooie foto’s, lang geleden een keer geweest maar als ik het zo zie moet ik snel weer een keer terug :)

Geef een reactie