Recept: volkoren penne met zalm, champignons en peterselie

Soms ben ik Koos Inspiratieloos wat betreft het avondeten, dus ik vroeg aan mijn volgers op Twitter of zij misschien een goed idee hadden. Volger  Justine kwam met een aantal heerlijke recepten en ik besloot toen pasta met zalm te gaan maken. Om precies te zijn: volkoren penne met gerookte zalm, champignons, verse peterselie en Boursin Cuisine.

Recept: volkoren penne met zalm, champignons en peterselie

Ingrediënten voor volkoren pasta met zalm

Voor 2 personen

  • 75 á 100 g volkoren penne (of andere gewenste pasta) per persoon
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g gerookte zalm
  • Boursin Cuisine
  • 1 bakje champignons
  • 1 bakje verse peterselie (uit het koelschap)

Bereiden

Circa 15 minuten

  1. Breng 1 liter water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Snijd de champignons in stukjes en zet het vuur aan om ze te bakken. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit eerst een minuut fruit. Bak vervolgens de champignons mee.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn (verwijder hiervoor wel de takken) en de gerookte zalm in reepjes.
  4. Giet de pasta af en voeg alle ingrediënten aan de champignons toe. Ook de gesneden peterselie en zalmsnippers doe je erbij. En dan hoef je nog slechts één ingrediënt toe te voegen: Boursin Cuisine. Eén flinke lepel is al meer dan voldoende, maar je kan altijd naar smaak meer toevoegen. Goed roeren en klaar is jouw volkoren penne met zalm.

Recept: volkoren penne met zalm, champignons en peterselie

Eet smakelijk! Wat is jouw favoriete pasta? Ontdek nog meer recepten op mijn blog en volg mij op Instagram om op de hoogte te blijven van mij en mijn blog. 

Reacties

Dit bericht heeft 8 reacties

  1. Justine

    Hmmmm heerlijk! Op deze manier kende ik m nog niet, maar hij lijkt me wel super lekker. Wat moesten we toch zonder twitter he? Haha!

  2. Eline

    Wat een heerlijke foto’s heb je er bij gemaakt, krijg er spontaan honger van!

Geef een reactie