Recept: vegetarische couscous

hoofdgerecht, recept /

Na heel wat dagen pizza, friet en andere ongezonde snacks werd het weer eens tijd voor een gezonde maaltijd. Vanavond ging ik voor couscous: mega lekker, vullend en ik had niet eens één pan nodig. In petto voor jullie: een vegetarische couscous.

IMG_6964

Ingrediënten voor de couscous

Voor 2 personen

  • 75 á 100 gram couscous per persoon
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 bakje tomaatjes á 250 g
  • 2 stengels salade-ui/lente-ui
  • Handjevol munt
  • Extra: olijven

Bereiden

  1. Breng 1/2 liter aan de kook. Pak een glazen schaal waar je de couscous in doet.
  2. Ondertussen snijd je de mozzarella, tomaatjes, salade-ui en munt in stukjes.
  3. Water gekookt? Giet beetje bij beetje wat water bij de couscous en blijf ondertussen goed roeren en zorg dat het water helemaal oplost. Als je niet zeker weet of de couscous goed is, kun je natuurlijk even proeven. Doe dit net zo lang totdat de couscous klaar is. Duurt misschien een minuutje of twee.
  4. Gooi alle ingrediënten bij de couscous en je avondmaal is alweer klaar! Om nog meer smaak aan je gerecht toe te voegen, kun je er nog wat olijven erbij doen.

IMG_6968

Eet smakelijk! Hoe eet jij graag jouw couscous?

Leave a Comment

(5) comments