Waterlicht op Museumplein

Last-minute las ik over het magische spektakel op Museumplein. Ik twijfelde geen moment en besloot samen met huisgenootje Roya naar het plein te gaan om de adembenemende zee van blauwe lasers te aanschouwen. Werkelijk prachtig! Het voelde een beetje alsof ik in Scandinavië naar het Noorderlicht stond te staren, al ben ik daar nog nooit geweest. Door de wind ontstonden er golven die over ons heen waaiden.

Dit allemaal was niet zonder redenen. Het lichtkunstwerk, Waterlicht van Studio Roosegaarde, is er ter gelegenheid van de aankoop De doorbraak van de Sint-Anthonisdijk bij Amsterdam van de 17e eeuwse schilder Jan Asselijn door het Rijksmuseum. Beide werken gaan over de strijd van Nederland tegen het water, en de breekbaarheid van ons land voor de stijgende zeespiegel. Waterlicht zet het Museumplein als het ware onder water. Het niveau dat Amsterdam zou bereiken zonder waterwerken.

Uiteraard nam ik mijn fotocamera mee! Hieronder zie je de beelden die ik heb geschoten:

IMG_6728

IMG_6740

Waterlicht op Museumplein

Waterlicht op Museumplein

Waterlicht op Museumplein

Waterlicht op Museumplein

Vandaag is het lichtfestijn voor de laatste keer te zien tussen 22.00 en 0.00 uur.

Zijn jullie ook geweest?

Reacties

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Roshelle

  Oh wauw! Als ik dit had geweten was ik zeker even geweest, heel tof!

 2. Liese

  Wauw, so pretty! Beetje zoals het Lichtfestival in Gent (hier in België), vond ik ook enorm spectaculair!

 3. Rahma

  Dit ziet er echt heel tof uit! Zou er zeker heen willen, maar helaas is het iets te ver weg..

 4. Arjanne

  Wow, hoe gaaf is dit!? Mooie foto’s heb je gemaakt! Is vast best moeilijk met donker, flits of niet enzo!

 5. Jis

  Wow! Dat ziet er heel erg gaaf uit! Best sprookjesachtig… Liefs, Jis

 6. Eva

  Wat prachtig! Echt balen dat ik niet heb kunnen gaan. Lijkt me heel tof om te zien en ook wel een beetje eng haha. Nederland ligt echt ver onder het waterniveau :O

Geef een reactie