Herfst- en wintermode 2024/2025: duurzaam stijlvol met de laatste modetrends

De bladeren vallen en de lucht wordt frisser. Het perfecte moment om je herfst- en wintergarderobe onder de loep te nemen, een inventarisatie te maken en deze op te frissen met de modetrends voor het najaar. Dit seizoen draait om stijlvol en comfortabel zijn. Van chique outfits tot zachte kleuren: we verkennen de must-haves die jouw garderobe dit najaar kunnen opvrolijken. Ontdek hoe je bestaande kleding kunt combineren met de nieuwste stijlen en laat je creativiteit de vrije loop. Laten we de herfst- en wintermode 2024/2025 samen verkennen!

Volg de modetrends bedachtzaam

We zullen hierna de nieuwste modetrends delen, maar we willen je vooral ook enthousiasmeren om naar je huidige garderobe te kijken. Vaak heb je trends al in huis en kun je ze een nieuw leven inblazen door ze op een andere manier te dragen. Tuurlijk is het ook leuk om je garderobe aan te vullen, vooral als kledingstukken ‘op’ zijn.

Vergeet dan niet om ook naar tweedehands opties te kijken of te kiezen voor (duurzame) merken van goede kwaliteit, zodat je nieuwe items jarenlang meegaan. Ga vooral mee met de herfst- en wintermode van 2024/2025 die bij je past, maar maak bedachtzame keuzes.

Herfst- en wintermode 2024/2025

1. Chique maar comfortabel

Deze hoofdtrend richt zich op het combineren van luxe en comfort, zodat je stijlvol kunt zijn zonder concessies te doen aan draagbaarheid. Luxe betekent niet altijd ‘duur’ of afkomstig van ‘luxe merken’; het draait vooral om de uitstraling. Denk hierbij aan zachte materialen, wrap-achtige silhouetten, tweed jasjes en praktische elementen die tegelijkertijd elegant ogen.

2. Natuurlijke kleuren

De chique en tegelijkertijd comfortabele uitstraling komt ook tot uiting in de kleurkeuzes, met een focus op natuurtinten. Crème, grijs, mosgroen, bruin en andere aardetinten zijn de kern van deze trend. Je ziet deze kleuren terug in diverse kledingstukken, van gebreide truien tot comfortabele pantalons en zijden blouses. Een bijkomend voordeel van deze natuurlijke kleuren is dat ze gemakkelijk met elkaar te combineren zijn, waardoor je moeiteloos verschillende looks kunt creëren.

3. Een leren tas is altijd goed

Een leren tas is een onmisbaar accessoire dat nooit uit het straatbeeld zal verdwijnen. Een tas van topkwaliteit past bij elke outfit en gelegenheid, of het nu voor werk, college of vrije tijd is. Het is altijd fijn om een tijdloze tas in je collectie te hebben. De leren tassen dames van Fantini Pelletteria stralen niet alleen luxe uit, maar zijn ook functioneel en kunnen hartstikke betaalbaar zijn. Daarnaast zijn rugtassen voor dames een uitstekende keuze als je op zoek bent naar extra gemak en comfort.

herfst- en wintermode 2024/2025

4. Blauw- en (bordeaux)roodtinten

Zoals eerder vermeld, domineren natuurtinten dit najaar. Hoewel er hier en daar prints te zien zijn, zijn het voornamelijk effen kleuren die de hoofdtoon voeren. Opvallende kleuren die steeds vaker terugkomen, zijn blauw- en roodtinten. De blauwtinten variëren van kobaltblauw tot lichtere tinten die zeker mogen opvallen.

Wat betreft rood zien we ook verschillende kleurtinten terug. Zacht bordeauxrood past prachtig bij grijs. Kies voor een gebreide trui in deze kleur of verwerk bordeauxrood in accessoires zoals een sjaal, tas of schoenen. Ook (nep)lakleer in deze tint zal steeds vaker verschijnen. Kies een kleur die bij jouw huid- en oogkleur past en laat je niet verleiden door wat op dat moment ‘in’ is.

5. Hoge laarzen

Met de koudere temperaturen in aantocht, zullen we onze sneakers vaker willen omruilen voor warme laarzen. Hoge laarzen zijn altijd in de mode, en we moedigen aan om de huidige laarzen te blijven dragen.

Waar vorig jaar chunky laarzen met gespen populair waren, zijn dit jaar ook de meer klassieke modellen geliefd. Deze ietwat strakke laarzen passen mooi onder een jurk of rok, maar ook onder een wijde pantalon, zodat je benen warm blijven. En wat betreft kleuren? Het zal je niet verbazen dat zwart en bruin weer de boventoon voeren. Deze natuurlijke tinten zorgen ervoor dat ze bij vrijwel elke outfit passen.

6. Metalen accenten in je outfit of accessoires

De praktische elementen die we bij de trend ‘chique maar comfortabel’ hebben genoemd, komen ook tot uiting in metalen accenten. Deze accenten kunnen zowel in je outfit worden verwerkt voor visuele gelaagdheid als in accessoires zoals riemen, tassen of schoenen. Metalen details vormen de kers op de taart en maken je outfit helemaal af. Denk aan laarzen met extra gespen of een tas met opvallende metalen accenten. Hoewel je waarschijnlijk aan goud of zilver denkt bij metalen accenten, kun je ook spelen met andere kleuren zoals diepblauw of smaragdgroen.

Inderdaad, in de herfst- en wintermode 2024/2025 draait alles om het combineren van stijl en comfort, zodat jij je zelfverzekerd én trendy voelt, ongeacht de gelegenheid. Veel plezier met het samenstellen van je garderobe!

Lees naast de herfst- en wintermode ook deze artikelen:

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie