Ontdek het echte New York: dit zijn 8 originele activiteiten voor je stedentrip

Iedereen heeft wel de droom om ooit op stedentrip naar New York te gaan. De vele films waarin deze wereldstad het decor vormt, inspireren talloze mensen om deze bruisende metropool te bezoeken. Terwijl de iconische bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld en Times Square vaak – en niet gek ook – de spotlight stelen, zijn er talloze verborgen juweeltjes die je ervaring in New York onvergetelijk maken. In dit artikel nemen we je mee langs originele activiteiten die je uitnodigen om het échte New York te ervaren.

Van gezellige koffiebars tot kringloopwinkels en adembenemende uitzichten, ontdek activiteiten die je ver weg brengen van de gebruikelijke toeristische paden en je het authentieke gevoel van de stad geven. Dus laat je inspireren en bereid je voor op een avontuur vol verrassingen. Dit zijn een achttal originele activiteiten in New York!

1. Cocktail drinken bij een rooftop bar

Als je in New York bent, wil je natuurlijk meermaals genieten van de adembenemende skyline – en waar kan dat beter dan met je favoriete cocktail in de hand? Er zijn vele plekken waar je dit kunt doen, maar bij Daintree heb je geen reservering nodig én voor slechts 18 dollar geniet je van een heerlijke cocktail.

Het interieur is knus, maar mis vooral niet de trap naar het dakterras – en anders wijst het personeel je hier ongetwijfeld op. Daar kun je ontspannen en genieten van een prachtig uitzicht op de Empire State Building recht voor je neus, terwijl je je drankje in alle rust nipt. Dit is de ideale manier om je avond in New York te beginnen of af te sluiten.

2. Koffiedrinken in Upper East Side

Zet koffiedrinken meteen bovenaan je ‘originele activiteiten in New York’ lijst, want eerlijk gezegd was dit stiekem onze favoriete activiteit in New York. Niet alleen omdat het heerlijk is om even op te laden tussen alle kilometers wandelen door, maar vooral omdat het dé plek is waar de locals samenkomen. Hier krijg je een goed beeld van het échte stadsleven in plaats van dat je door alle toeristen paradeert.

Daarnaast is het de perfecte gelegenheid om mensen te kijken – en vooral te bewonderen. In de chique Upper East Side, bijvoorbeeld, waar Ralph’s Coffee een absolute aanrader is, zie je de mooiste outfits, tassen en mensen continu voorbij komen. Een moment van ontspanning én inspiratie. Je waant je echt even in Gossip Girl.

3. een dag(deel) naar Upper West Side

  • Start de dag bij een koffiebar
  • Vintage shoppen bij Grand Bazaar NYC
  • Museumstop bij American Museum of Natural History

De Upper West Side is misschien niet de eerste wijk waar je aan denkt bij een bezoek aan New York, maar het is absoluut een aanrader. Het past perfect in je dagschema, omdat je met een ochtend rondstruinen al een goed beeld krijgt van de buurt. Begin je dag, bij voorkeur op zondag, met een koffie bij een van de lokale koffiebars zoals Daily Provisions, en wandel daarna richting Grand Bazaar NYC, een gezellige vintage markt.

Vervolg je route langs Columbus Avenue die elke zondag autovrij is en waar je ook wat kraampjes tegenkomt. Heb je altijd al een bezoek willen brengen aan het American Museum of Natural History? Dit iconische museum bevindt zich ook in de Upper West Side, om de hoek van Grand Bazaar NYC, en is de ideale afsluiting van je ochtend in deze buurt.

4. Wedstrijd van NEW YORK Yankees

Een wedstrijd van New York Yankees bijwonen in The Bronx is een absoluut hoogtepunt tijdens je stedentrip naar New York – echt een onvergetelijke ervaring! Het stadion zit vol enthousiaste fans, sommigen voor de wedstrijd, maar velen ook voor de gezelligheid. Het voelt bijna als een zondagse brunch, maar dan in het Yankee stadion.

De wedstrijd zelf duurt ongeveer drie uur, maar maak je geen zorgen als je wat later bent – je hoeft niet per se vanaf de eerste minuut aanwezig te zijn. En als je tussendoor trek krijgt, is er voldoende tijd om een frisdrank en iconische hotdog te halen. Dat is al een ervaring op zich! Alles voelt heerlijk Amerikaans aan, en dat maakt het tot een belevenis die je nooit zult vergeten. Een ticket kost ongeveer 50 euro per persoon en koop je eenvoudig online.

Nog meer originele activiteiten in New York

4. struinen door Greenwich Village

  • Washington Square Park
  • Sex and the City
  • Veel hippe koffie- en lunchplekken

Met drie bezoeken aan New York op de teller blijft één buurt mijn grote favoriet: Greenwich Village. Is er veel te zien en te doen? Eigenlijk niet, maar de unieke sfeer maakt deze wijk tot een fijne omgeving om te verkennen. Begin je wandeling bij het iconische Washington Square Park, dat je ongetwijfeld herkent uit tientallen films en series. Verken de straten en word verliefd op de charmante huizen in de groene lanen. Heb je Sex and the City gekeken? Dan is Perry Street zeker een van de tussenstops die je moet maken, voor het huis van Carrie.

5. bezoek je favoriete musical op broadway

  • Moulin Rouge, Harry Potter of een van de andere vele shows
  • Goedkopere tickets via Hellotickets
  • Trek je mooiste outfit aan voor een optimale beleving

Een bezoek aan New York is niet compleet zonder een Broadway-show. Met tientallen opties is er altijd wel iets voor iedereen, dus neem zeker een kijkje op de website en kies jouw favoriet. Wij kozen voor Moulin Rouge en kunnen deze van harte aanbevelen. Het was puur kippenvel, met adembenemende zang en een indrukwekkend decor.

Kaartjes voor Broadway zijn niet goedkoop, maar vaak kun je ze nog last-minute bemachtigen. Wij kochten onze tickets twee weken van tevoren via Hellotickets, een betrouwbare site waar je met korting kaarten kunt scoren – en daar houden wij Nederlanders van! Uiteindelijk betaalden wij 100 dollar per kaartje in plaats van 130.

6. maak een wandeling over the High Line

Misschien geen originele activiteit in New York, maar wel een absolute aanrader: maak een wandeling over The High Line in New York. Deze voormalige spoorlijn, die door het westen van Manhattan liep, werd dankzij de inzet van bewoners niet gesloopt, maar omgetoverd tot een prachtig openbaar stadspark. Oorspronkelijk was het plan om de spoorlijn volledig af te breken, maar nu is het een van de meest geliefde wandelroutes in de stad.

The High Line is ruim 2 kilometer lang – 2,3 kilometer om precies te zijn, een ideale afstand om al wandelend te genieten van de spectaculaire uitzichten en indrukwekkende gebouwen om je heen.

7. Tweedehands winkelen in new york is een feestje

  • Kringloopketens als Goodwill
  • Sla de vintage winkels over
  • Hou ruimte in je koffer over voor al je aankopen!

Als je een grote passie hebt voor tweedehands shoppen, dan kun je je hart ophalen in New York. In Manhattan en Brooklyn vind je talloze winkels waar je kunt struinen door de piepende kledingrekken. Je kunt zowel kringloopketens zoals Goodwill bezoeken als veel lokale kringloopwinkels ontdekken. Zoek op Google Maps naar termen als “thrift shop” of “second-hand” en laat je verrassen door de winkels. Sla ze allemaal op in Google Maps, zodat je altijd op een spontaan moment kunt kijken of er een kringloopwinkel op dat moment in de buurt is.

Om je tijd in New York optimaal te benutten, zou ik persoonlijk aanraden om vintage winkels te vermijden. De prijzen zijn vaak absurd, soms zelfs duurder dan de nieuwprijs in Europa. Richt je in plaats daarvan op de kringloopwinkels, waar je echte pareltjes kunt vinden voor een aantrekkelijke prijs.

8. Skyline bekijken vanaf deze plek in Brooklyn

  • North 5th Street Pier and Park
  • Ferry voor 4 dollar
  • Volgende stop naar Dumbo

Er zijn verschillende manieren om de skyline van New York te bewonderen. Van een helikoptervlucht tot een bezoek aan Rockefeller Center, maar je kunt er ook heel wat dollars besparen. Onze volgende tip is ons geheim dat we graag met je delen: bij North 5th Street Pier and Park in Brooklyn hebben we namelijk geen enkele toerist gespot. Hier vind je een pier met bankjes en ligbedden waar je onderuitgezakt in alle rust van de skyline kunt genieten. Vooral in de zon (zie bovenstaande foto’s als bewijs) is dit een fantastische plek om even uit te rusten.

Wil je daarna weer op pad? Dan ben je op de perfecte locatie! Hier kun je voor slechts 4 dollar per persoon de zeer snelle ferry nemen naar je volgende bestemming. Met routes naar Manhattan en andere plekken in Brooklyn (zoals Dumbo) kun je ook vanaf het water van de skyline genieten. Het maakt niet uit hoeveel tussenstops je maakt; de prijs voor een enkele rit blijft hetzelfde.

Zorg ervoor dat je bekende plekken zoals Times Square, de Brooklyn Bridge en Central Park bezoekt, maar vergeet niet om ook buiten de gebaande paden te treden en bovenstaande originele activiteiten in New York te ontdekken. We wensen je heel veel plezier!

Reacties

Geef een reactie