Yes! 14 plekken voor lekker én goedkoop eten in New York

Je weet, als je op stedentrip naar New York gaat, dan zal je het nodige gaan uitgeven. New York is absoluut geen goedkope stad om te verblijven, maar toch kan ik je verzekeren: goedkoop eten in New York is zeker mogelijk! Je hebt zelf in de hand hoeveel geld je om en nabij wilt uitgeven voor eten en drinken. Onze tips en tricks om betaalbaar te eten in de stad die nooit slaapt delen we graag met jullie.

Allereerst, de fooien liegen er niet om in New York. Het is heel normaal om 20 procent fooi in restaurants of voor services te geven, de tax die boven op het bedrag komt nog niet meegerekend. Ondanks dat is het toch best eenvoudig om goedkoop eten in New York te vinden – of in ieder geval betaalbaar. Je moet alleen net even weten waar. Lang tafelen met een driegangendiner tikt vanzelfsprekend snel aan, maar grote kans dat je hier überhaupt geen zin in hebt als je al de hele dag door de stad hebt gestruind. Dan is een snelle hap vaak meer dan welkom, zodat je vroeg in bed kan liggen.

LOS TACOS No.1

Wees voorbereid op de georganiseerde chaos bij LOS TACOS No.1, maar wat een ervaring! Mensen staan graag in de rij voor de beroemde taco’s en nachos. Het concept doet denken aan Vapiano: je geeft je bestelling aan je persoonlijke kok en wacht geduldig. De sfeer is gezellig, met passende muziek op de achtergrond en zonder stoelen, wat zorgt voor een vlotte doorstroom. De exacte prijzen weet ik niet meer, maar volgens mij betaalden we zo’n 5 of 6 dollar per taco. Probeer ook de vegetarische variant met cactus – echt lekker!

Xi’an Famous Foods

Een andere populaire Chinese keten met zeker zes locaties in Manhattan is Xi’an Famous Foods, waar je betaalbaar nieuwe gerechten kunt uitproberen. Dit is een ideale plek voor goedkoop eten in New York. De meeste locals bestellen hier volop van de dikke noedels (ze zagen er dan ook erg goed uit), maar wij kozen voor de vegetarische bijgerechten, zoals dumplings met spinazie, een pittige komkommersalade en een bijzonder tofu-gerecht. Het personeel was bovendien ontzettend vriendelijk en vond het leuk dat wij als toeristen kwamen eten.

$ 1.50 Fresh Pizza

Goedkoop eten in New York? Dan hoort een avond pizza eten op je hotelkamer op de lijst. Een must in New York zijn de beroemde pizza slices – van die gigantische stukken die je met twee handen moet vasthouden om niet te knoeien. Afhaalpizzeria’s vind je op bijna elke straathoek, en $1.50 Fresh Pizza is daar een perfect voorbeeld van. Haal een slice, of neem meteen een hele pizza mee!

Shawarma Bay

Bij het Rockefeller Center, tussen de kantoorpanden waar tot laat doorgewerkt wordt, staan dagelijks diverse food trucks. Via Google Maps ontdekten we Shawarma Bay, met duizenden goede reviews. Omdat ons hotel om de hoek lag, haalden we er eten om op onze kamer op te eten. Shawarma Bay is, zoals de naam al doet vermoeden, beroemd om de shoarma, maar mijn persoonlijke aanrader als vegetariër is de falafel platter. Voor slechts 12 dollar krijg je frietjes, salade en rijst erbij – een perfecte comfort maaltijd na een drukke dag in de stad.

Brooklyn Bagel & Coffee Company

De lekkerste bagels ooit vind je bij Brooklyn Bagel & Coffee Company, met locaties in Chelsea en bij Washington Square Park. Het is absoluut de moeite waard om ervoor om te lopen of te reizen – ze stellen niet teleur! Stel je eigen bagel samen en kies uit 20 tot 30 soorten cream cheese. Wij konden de ‘kalamata en feta’-combinatie niet weerstaan, en geloof ons, ze zijn niet zuinig met de toppings. Voor zo’n 6 dollar krijg je een bagel waar je makkelijk een halve dag op vooruit kunt.

Roey’s

Restaurant Roey’s in Greenwich Village stond hoog op onze lijst, maar helaas hebben we het zelf niet kunnen bezoeken. Roey’s is geliefd vanwege hun dagelijkse happy hour van 4 tot 6, waar je pizza’s voor 7 dollar en spritz-cocktails voor 5 dollar krijgt. En laten we eerlijk zijn, Greenwich Village is sowieso mijn favoriete buurt in Manhattan (hallo, Sex and the City fans), dus dat is op zich al een goede reden om hier neer te strijken voor een pizza en een cocktail.

Pasta de Pasta

In Manhattan en Brooklyn zijn er talloze fantastische Italiaanse restaurants, maar waar kun je goedkoop eten in New York? Pasta de Pasta is zo’n plek. Hoewel het op het eerste gezicht een afhaalplek lijkt, kom je al snel in een gezellige tuin terecht waar je tussen de locals kunt genieten van je maaltijd. Je kunt al een heerlijke pasta krijgen vanaf 10 dollar, met de mogelijkheid om extra toppings toe te voegen. Onze tip? Kies voor de pasta die door een grote Parmezaanse kaas gerold wordt—bijvoorbeeld met champignons of truffelolie, dat is echt een aanrader!

Shake Shack

Shake Shack mocht absoluut niet ontbreken in ons lijstje! De frietjes met kaassaus zijn een fenomeen die je echt moet proberen. Ze hebben nu ook een vegetarische burger, en die is ook heerlijk. Shake Shack heeft vestigingen door heel New York, maar Madison Square Park en DUMBO zijn echt de leukste plekken om te snacken. Voor een burger en frietjes betaal je ongeveer 12 of 13 dollar.

WHOLE FOODS

Buitenlandse supermarkten zijn altijd een uitje, en Whole Foods in New York is daarop geen uitzondering. Of je nu snel een flesje water nodig hebt of een plek zoekt om even te plassen, het is ook ideaal voor (gezonde) snacks of lunch. Stel je eigen salade samen of geniet van vers gemaakte sushi – een perfecte stop tijdens je dag in de stad.

Overige plekken voor goedkoop eteN in NEW YORK

  • Greek from Greece, om de hoek van het populaire warenhuis Macy’s
  • 12 Chairs Cafe, een Israëlisch restaurant
  • Gnocchi on 9th met drie locaties in Manhattan
  • Mammoun’s Falafel met onder andere locaties in Greenwich Village en NoHo
  • L’industrie Pizzeria in Brooklyn

Extra tip: boek een hotel MET GRATIS ontbijt

We twijfelden of we een hotel met ontbijt wilden boeken, maar in New York is het zeker een aanrader. Buiten de deur ontbijten hoort bij de stedentripervaring – vinden wij, maar je moet wel maar net in de buurt zitten van betaalbare én gezonde ontbijtplekken. Voor ons was het hotelontbijt vaak de enige kans om goed vezels, fruit en iets van groenten binnen te krijgen – iets wat de rest van de dag vrijwel niet lukt. Plus, als je een snelle rekensom maakt, zal het je aan het einde van de stedentrip een flinke slok geld besparen.

Ontdek ook al het lekkere eten en drinken van deze steden:

Reacties

Geef een reactie