Een culinaire reis: deze Aziatische gerechten zet je zo op tafel deze zomer 

Deze zomer is het de ideale tijd om te experimenteren met lichte, verfrissende gerechten die je smaakpapillen zullen prikkelen. Aziatische keukens bieden een schat aan eenvoudige en smaakvolle recepten die perfect zijn voor warme dagen. Van verfrissende salades tot kruidige roerbakgerechten; deze Aziatische gerechten zijn niet alleen makkelijk te maken, maar ook om een genot te eten.

Wil je dus niet al te lang de keukenprinses spelen en iets snels en lekkers op tafel zetten de komende zomeravonden? Dan zit je hier goed, want in dit artikel hebben we een aantal recepten voor je op een rij gezet die heerlijk op de tong zullen voelen. Lees snel verder, want we raden drie zomerse Aziatische gerechten aan die je zeker moet proberen.

Aziatische gerechten - 3 zomerse recepten

Chinese geroerbakte groenten: makkelijker kan het niet

Houd je van groenten, maar weet je niet zo goed hoe je deze het beste en lekkerste kunt bereiden? Een eenvoudig groenterijk gerecht dat ook nog eens snel te bereiden is, is geroerbakte groenten, geïnspireerd door de Chinese keuken.

Gebruik seizoensgroenten zoals broccoli, paprika en paksoi voor een unieke combinatie aan smaak en textuur. Roerbak de groenten snel op hoog vuur met knoflook, ui en gember en voeg dan een scheutje sojasaus en oestersaus toe. De oestersaus zal een diepe, hartige smaak geven, terwijl sojasaus een zoutrandje geeft aan het gerecht. Serveer met jasmijnrijst voor een lichte, voedzame maaltijd. Perfect voor zomerse avonden!

koude noedelsalades: Een verfrissing in de mond

Wil je liever iets verfrissends op tafel zetten na een dag zitten bakken in de zon? Dan is een koude noedelsalade perfect voor jou. Dit gerecht combineert rijstnoedels met knapperige, frisse groenten zoals komkommer, taugé, wortel en rode paprika, overgoten met een lichte sojasaus en limoendressing.

Voeg een handvol verse kruiden toe, zoals koriander en munt om een verfrissende smaakexplosie te creëren. Als proteïne kun je ei, garnalen of tofu toevoegen. Voor wat extra smaak kan je ook wat vissaus toevoegen – te koop in de Aziatische supermarkt of bij winkels zoals Asian Food Lovers. Deze salade is niet alleen snel te maken, maar ook gezond: een uitkomst voor de mensen die niet houden van koken.

Thais basilicum TOFU Voor meer pit

Hou je toch meer van iets met pit? Probeer dan het pittige Thais basilicum gerecht. Dit gerecht, beter bekend als ‘pad krapaw’, is een van de populairste gerechten in Thailand, dat je vaak kan bestellen op de welbekende night markets. Het gerecht wordt oorspronkelijk met gehakt gemaakt, maar dit kan je gemakkelijk vervangen door tofu om er een vegetarische of zelfs vegan variant van te maken.

Het recept is ook nog eens super simpel te maken. Het enige wat je hoeft te doen is tofu bakken met knoflook, chilipepers en ui. Vervolgens voeg je oestersaus (of één op basis van champignons) en sojasaus toe voor een rijke, hartige smaak. Als laatste voeg je Thaise basilicumblaadjes toe als finishing touch. Serveer de pad krapaw samen met rijst en een gebakken ei voor de ultieme Thaise ervaring.

Wil je nog meer inspiratie voor vegetarische gerechten? Bekijk dan de volgende:

Reacties

Geef een reactie