Thuis koffiezetten als een ware barista? Deze tools heb je nodig!

Nu we massaal met z’n allen thuis in plaats van op kantoor werken, is een goede thuiswerkplek belangrijker dan ooit. Denk aan een ergonomische werkplek, maar ook de lunch en koffiepauzes moet je geheel zelf verzorgen. En van zo’n koffiemomentje wil je optimaal kunnen genieten. Een koffie of cappuccino waar je iedere keer weer naar uitkijkt. Gelukkig komt thuis koffiezetten met deze tools helemaal goed.

Een koffiepauze is een geldig excuus

Zo’n koffiemoment inlassen, is belangrijk. Als je namelijk thuis werkt, heb je veel minder externe onderbrekingen van collega’s die even bij je aankloppen of op dat moment ook een koffiepauze houden. Als je hier niet bewust van bent, ga je almaar doorwerken. En daar worden we echt niet productiever van. Ieder half uur even van je werkplek afgaan, is niet alleen goed voor je bloedsomloop, maar stimuleert bovendien het creatieve brein.

Je leest het goed: thuis koffiezetten is dus een geldig excuus om even je scherm weg te lopen. Je hebt ze nodig! Hang daarom thuis de barista uit en verwen jezelf dagelijks met de lekkerste bak koffie. Een dubbele espresso, zwarte koffie, latte macchiato of een cappuccino met soja- of havermelk: it’s up to you!

Koffiemachine via Kookwinkel - Beste tools voor koffie
Thuis koffiezetten met een goede espressomachine

1. Thuis koffiezetten begint met een koffiemachine

Inderdaad. Het begint allemaal met een volwaardige koffie- of espressomachine. De eerste vraag luidt als volgt: naar wat voor een koffiemachine ben je precies op zoek? Wil je met één druk op de knop klaar zijn – een volautomatische koffiemachine – of misschien wil je graag zelf de koffiebonen malen en/of het melkschuim voor de cappuccino maken. De keuze is in ieder geval reuze! Wil je liever op een old-school manier thuis koffie zetten? Bekijk dan eens nummer 3 en 4.

Melkschuimer van Inventum - Beste tools voor koffie
Thuis koffiezetten met de melkschuimer van Philips

2. Melkschuimer voor jouw cappuccino

Drink je het liefst de hele dag door cappuccino? Dan is een melkschuimer een onmisbare gadget in jouw keuken. Een geavanceerde espressomachine heeft meestal al een stoomfunctie waarmee je melkschuim voor jouw cappuccino, caffé latte en latte macchiato maakt. Mocht je liever een betaalbare Nespresso koffiemachine aanschaffen, moet je bij sommige modellen een losse melkschuimer aanschaffen. Zelf ben ik al jarenlang fan van deze melkschuimer van Inventum, maar deze mintgroene melkschuimer van Philips zal ook zeker niet misstaan in de keuken.

Thuis koffiezetten met Bialetti Moka Express Percolator
Bialetti Moka Express Percolator - Beste koffie tool

3. Bialetti Percolator

Wie kent ‘m eigenlijk niet? De Bialetti Moka Express Percolator. Toch wel ’s werelds meest erkende en bovendien gekoesterde koffiezetapparaat. Te herkennen aan de achthoekige aluminium pot. Hoe het werkt? Het reservoir onderin vul je met het water en de gemalen koffie in het filter. Vervolgens schroef je het geheel in elkaar en plaats je de pot op het gasfornuis. Veel geduld is niet nodig, want binnen slechts een paar minuten heb je al jouw espresso ready to drink.

Bodum French press - Beste tools voor koffie thuis
Bialetti French press - Beste tools voor koffie thuis

4. Cafetière (French press)

Behalve de Bialetti Percolator is er nog een klassieker onder de koffie tools: de cafetière, ook wel French press (press pot, coffee press, etc.) genoemd. Dit is een glazen, aardewerk of kunststoffen pot met een metalen zeef. Je vult eerst de cafetière met koffie en vervolgens schenk je heet water op. De French press laat je zo’n 10 minuten trekken en daarna duw je langzaam de metalen zeef naar beneden. Y voilà! De linker is van Bodum (€ 11,90), de rechter van Bialetti (€ 26,99).

Koffiemokken van HK Living via Kookwinkel
Thuis koffiezetten met koffiemokken van HK Living

5. Hippe koffiemokken

Om iedere thuisbarista experience compleet te maken, wordt jouw koffie uiteraard uit een fotogeniek bakkie gedronken. En zeg nou zelf: koffie smaakt toch veel lekkerder wanneer je deze uit een leuk kopje? Onder meer het Nederlandse merk HK Living heeft een fijne selectie koffie- en cappuccinomokken waaruit je maar al te graag jouw dagelijkse dosis cafeïne drinkt.

Tools voor de beste koffie thuis - koffielepels
Beste tools voor de lekkerste koffie thuis - koffielepels

6. Finishing touch: koffielepels

De meeste koffieliefhebbers onder ons drinken hun koffie het liefst zwart. Zonder melk, zoetje of klontje suiker. Maar wie zegt er ‘nee’ tegen een overheerlijke cappuccino of latte met havermelk? Precies. En deze wil je natuurlijk wel met een sierlijke koffielepel serveren. Wat dacht dat je van deze koffielepels met grijze stippenprint van Urban Nature Culture (€ 14,95 euro voor 2 stuks) of de houten koffielepels (€ 21,95 voor 4 stuks)?

Laat de koffie je smaken!

Reacties

Geef een reactie