Voor de pastaliefhebbers onder ons heb ik een vandaag een vegetarisch recept in petto. Ik had nog een restje walnoten over en die ik in mijn avondmaal wilde verwerken. Het resultaat? Volkoren penne met kastanjechampignons, walnoten, verse peterselie en Paturain Kruidenkaas. Eigenlijk wilde ik Boursin Cuisine kopen in plaats van Paturain, maar het smaakte verrassend goed. Lees snel verder voor het recept.
Benodigdheden volkoren penne met kastanjechampignons
Voor 2 personen
- 75 á 100 gram volkoren penne per persoon
- 1 bakje kastanjechampignons
- Handjevol walnoten
- Verse peterselie
- Pijnboompitten
- 2 el Paturain Kruidenkaas (of Boursin Cuisine)
- 1 knoflookteentje
- Zout en peper
- Olijfolie
Bereiden
Circa 10 á 15 minuten
- Bereid de volkoren penne volgens de verpakking.
- Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en pers de knoflook boven de pan uit.
- Snijd ondertussen de kastanjechampignons fijn en doe deze samen met de pijnboompitten in de pan.
- Giet de pasta direct na het koken af en voeg deze samen met de verse peterselie, walnoten en Paturain Kruidenkaas aan de kastanjechampignons toe. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper.
Eet smakelijk! Wat is jouw favoriete pasta? Ontdek nog meer recepten op mijn blog en volg mij op Instagram om op de hoogte te blijven van mij en mijn blog.
Dit bericht heeft 2 reacties
Pasta, vegetarisch én mat champignons?! Wauw! Thanks! Het kwijl loopt nu al mijn mond uit, haha. Dit ga ik zeker eens proberen.
De tweede stap staat nogal vreemd geformuleerd. Je fruit de knoflook en niet de olie.. Ga dit gerecht morgen eens uitproberen. Ben benieuwd!