De ingrediënten risotto en spinazie komen regelmatig in mijn recepten voor, maar het is allebei dan ook hemels. Van de week ging ik voor mijn ouders koken, dus dan moet ik natuurlijk wel een typische ‘Nanne’ maaltijd voor ze koken zoals mijn vader altijd leuk zegt. Vandaag op het menu: truffelrisotto met kastanjechampignons.
Benodigdheden voor de truffelrisotto
Voor 3 personen
- 1 pakje risotto met truffel à 250 g (te koop bij Jumbo)
- Witte wijn: 1 glas (125 ml)
- 1 tablet kippenbouillon
- 1 bakje kastanjechampignons
- Verse spinazie
- 1 zakje Parmezaanse kaas à 80 g
- 1 grote rode ui
- Pijnboompitten
- Olijfolie
Bereiding
Circa 25 á 30 minuten
- Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de risotto toe. Voeg het glas wijn toe en bak de risottomix gedurende 2 minuten en blijf roeren totdat de wijn volledig is verdampt.
- Breng circa één liter water aan de kook en voeg er één tablet kippenbouillon aan toe. Schenk steeds bijtijds een flinke scheut bouillon aan de rijst toe, anders kan de pan aanbranden. Ga net zo lang door totdat de risotto gaar is. Gebruik geen deksel en blijf continu roeren. Dit duurt circa 20 minuten.
- Snijd ondertussen de rode ui in kleine stukjes en fruit deze samen met een beetje olijfolie in een andere pan. Ook de kastanjechampignons kunnen alvast in stukjes worden gesneden en deze voeg je na ongeveer 2 minuten toe. Voeg als laatste de pijnboompitten toe en laat deze even roosteren.
- Zodra de risotto klaar is, voeg het mengsel van de rode ui, champignons en pijnboompitten aan de rijst toe. Als laatste strooi je de Parmezaanse kaas over het geheel. Blijven roeren totdat de kaas goed is gesmolten.
- Bedek de borden met de rauwe spinaziebladeren en serveer de risotto op de groene bodem. En klaar!
Bekijk ook eens mijn andere risotto recepten:
Eet smakelijk! Hoe eet jij graag jouw risotto?
Dit bericht heeft één reactie
ziet er heel lekker uit, wat een fijn recept!