Vintage en tweedehands shoppen in New York? Dit zijn de beste plekken

Je kunt natuurlijk shoppen bij de bekende ketens op Fifth Avenue in New York, maar als je net als ik blij wordt van unieke tweedehands vondsten, dan zit je hier goed. In zo’n enorme stad als New York is het soms lastig te weten waar je moet beginnen. Gelukkig voor jou heb ik tijdens mijn laatste stedentrip uitgebreid onderzoek gedaan. In dit artikel vertellen we je waar tweedehands shoppen in New York een feestje is, samen met een aantal handige tips om het meeste uit je shopavontuur te halen.

Vermijd de vintage winkels

Laten we het duidelijk maken: verspil geen tijd aan alle vintage winkels in New York. We waren echt verbaasd over de prijzen die je tegenkomt. Een Levi’s spijkerbroek voor 120 dollar en een polyester blouse voor 50 dollar? Het prijskaartje is vaak hoger dan wat je voor dezelfde items nieuw zou betalen.

Uit nieuwsgierigheid hebben we een aantal vintage winkels bezocht, maar na een paar stops besloten we ze van onze lijst te schrappen. Hoewel het aanbod uniek is en misschien leuk voor inspiratie, zal je portemonnee er niet blij mee zijn. Alleen maar kijken zonder te kopen is ook maar saai.

Maak een lijstje op Google Maps

Nog voordat we vertrokken, verdiepte ik me in de wereld van tweedehands shoppen in New York. Want waar moet je zijn? Alles wat ik vond, sloeg ik meteen op in een speciale map op Google. Onze nieuwsgierigheid ging vooral uit naar de lokale kringloopwinkels, waar ingeleverde kleding en spullen direct de winkel in gaan, zonder dat een tussenpartij selecteert en de pareltjes doorverkoopt. Dit bleken uiteindelijk ook de leukste plekken om te bezoeken. Ook in Manhattan zijn lokale kringloopwinkels te vinden, en natuurlijk in Williamsburg, waar vintage en tweedehandskleding eerder regel dan uitzondering is.

de leukste plekken voor Tweedehands shoppen in New YorK

Hoewel we lang niet de tijd hebben gehad om alle tweedehands winkels in New York te verkennen, helpen we je graag een eindje op weg door onze bezochte winkels – die in de smaak vielen – op een rij te zetten.

– GoodWill

Je hebt vast wel eens video’s op TikTok voorbij zien komen van mensen die bij Goodwill de ene parel na de andere vinden, soms zelfs met winkelwagens vol. Dat maakt natuurlijk nieuwsgierig, dus tijdens ons verblijf in New York konden we niet anders dan een bezoek brengen aan Goodwill. En dat stelde absoluut niet teleur! Zo vind ik bovenstaande jas van Ralph Lauren voor slechts 20 dollar.

Goodwill heeft meerdere vestigingen, zowel in Manhattan als in Brooklyn, en de kledingafdeling heeft vaak de overhand. Eigenlijk best handig, want met een stapel nieuwe borden zit je al snel aan het maximale gewicht van je koffer.

– The Salvation Army

Net als Goodwill heeft The Salvation Army een kringloopketen met meerdere vestigingen in onder meer Manhattan. Wij bezochten de locatie in Chelsea waar we werden verrast door tientallen meterslange kledingrekken, allemaal propvol. De kleding is in ieder geval gesorteerd op productgroep, maar verder is het aan jou om door de piepende rekken te snuffelen en de pareltjes eruit te vissen. Vergeet niet ook de hoekjes te verkennen. Zo vond ik op de woonafdeling een echt leren tasje in lilakleur voor slechts 7 dollar.

– Cross Roads Trading

Onze absolute favoriet voor tweedehands kleding in New York is zonder twijfel Crossroads Trading in Williamsburg. Deze frisse, overzichtelijke winkel is een waar feestje om in te winkelen. Alles is netjes ingedeeld op productgroep en maat, en bovenop de rekken staan de schoenen uitgestald. Zo kun je gericht zoeken en word je minder snel overprikkeld door het ruime aanbod. Laat je verrassen door het diverse en unieke assortiment, met prachtige merken voor betaalbare prijzen. Hoewel de prijzen hier iets hoger liggen dan in een kringloopwinkel, zijn ze zeker de moeite waard.

2nd STREET

Bij 2nd STREET in New York vind je unieke designerstukken van premium kwaliteit – allemaal tweedehands. Dit is dé plek om bijzondere en exclusieve items te ontdekken die je niet elke dag op straat ziet. Van dure tot betaalbare designermerken, je vindt hier alles door elkaar.

Je zou misschien verwachten dat de winkel strak en overzichtelijk is ingericht, maar dat is niet helemaal het geval. Hierdoor kan het zomaar gebeuren dat je meerdere keren een item van een paar honderd dollar uit het rek pakt. Gelukkig vind je aan de zijkanten van de winkel ook betaalbare stukken, dus kijk daar ook zeker even tussen.

Grand Bazaar NYC
Vintage horloge bij Grand Bazaar NYC

– Grand Bazaar NYC

In de Upper West Side vind je elke zondag van 10 tot 17 uur de Grand Bazaar NYC, een grote markt waar lokale kunstenaars en ontwerpers hun producten verkopen. Daarnaast kun je heerlijk struinen door een uitgebreid aanbod aan vintage items. Een aanrader is de kraam links achterin (als de verkoper op zijn vaste plek staat), waar je prachtige vintage horloges kunt vinden zoals bovenstaande.

De straat waar de markt plaatsvindt is autovrij, waardoor ook New Yorkers hier en daar hun kraampjes opzetten om hun spullen te verkopen. De ontspannen sfeer draagt bij aan de gezelligheid van deze zondagse ervaring in Upper West Side.

Other People’s Clothes

Een andere populaire winkel voor tweedehands kleding en accessoires in Williamsburg is Other People’s Clothes. De naam zegt het al: hier scoor je schatten uit de kledingkasten van andere New Yorkers. En wat voor schatten! Je kunt alvast een kijkje nemen op hun website, want ze hebben ook een webshop. Spot je van tevoren een pareltje? Dan kun je het alvast online bestellen en een andere dag in de winkel ophalen

Verken de unieke tweedehands winkels van New York voor bijzondere vondsten en een duurzame shopervaring. Met bovenstaande tips kun je eenvoudig je eigen route plannen en misschien zelfs je volgende pareltje scoren. Happy thrifting!

Nog meer over New York ontdekken? Lees dan ook:

Reacties

Geef een reactie