Kort haar, grote voordelen: waarom een korte coupe altijd scoort

Mannen hebben vaak kort haar, maar ook vrouwen kiezen steeds vaker voor een korte coupe. Dit komt vooral doordat kort haar een stoere uitstraling heeft. Toch is dit niet de enige reden, want een kort kapsel brengt nog een aantal andere voordelen met zich mee. Benieuwd welke voordelen kort haar biedt? Wij hebben de grootste voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van kort haar knippen

Sneller klaar: Kort haar, zo gewassen

Als je lang haar hebt, kan het behoorlijk veel tijd kosten om dit te wassen. Je moet de shampoo immers goed door je haar verdelen en dat kost nu eenmaal meer moeite als je lang haar hebt. Een van de grootste voordelen kort haar is dat het wassen vaak zo gedaan is. Je brengt wat shampoo aan, wrijft een paar keer door je haar en klaar is Kees.

Stylen in een handomdraai

Niet alleen het wassen gaat sneller als je kort haar hebt, maar ook het stylen. Dit komt vooral doordat het ’s ochtends minder warrig is dan lang haar. Vaak hoef je enkel wat sprietjes ‘weg te werken’ en je bent klaar om de deur uit te gaan. Als je hier het juiste stylingproduct voor gebruikt, ben je helemaal snel klaar. Neem bijvoorbeeld Goldwell creative texture van Haibu. Hiermee creëer je binnen de kortste keren een stoer en warrig effect.

Extra bijkomstigheid van kort haar is dat het vaak beter in model blijft zitten. Dit komt vooral doordat het een stuk lichter is dan lang haar. Hierdoor zakt het eerder in elkaar. Je kunt het vaak wel een hele dag in model houden, maar dan moet je flink wat stylingproducten gebruiken.

Blijf koel Met kort haar

We hoeven je niet meer te vertellen dat de zomers in ons land behoorlijk warm kunnen zijn. Als je op een zonnige dag veel buiten bent en lang haar hebt, kan je hoofd al snel warm worden. Lang haar is een stuk dikker dan kort haar, waardoor de warmte minder makkelijk weg kan. Draag jij je haar los? Dan kun je bovendien snel gaan zweten in je nek. Met kort haar heb je hier geen last van, want je nek is ‘vrij’.

stijlvol en Budgetvriendelijk

Dit laatste voordeel van kort haar spreekt je misschien nog wel het meeste aan. Het is namelijk goedkoper dan lang haar. Hier zijn verschillende redenen voor. Om te beginnen heb je minder stylingproducten nodig. Een klodder gel of wax is vaak al voldoende om je haar in model te brengen. Met lang haar gaat dit je niet lukken. Bovendien kost het knippen van kort haar minder tijd. Hierdoor is een knipbeurt bij de kapper sneller klaar.

Als je kort haar hebt, kun je er zelfs voor kiezen om dit zelf in model te houden. Heb je de zijkanten opgeschoren? Dan kun je een trimmer kopen en de zijkanten bijwerken als je vindt dat de haren hier te lang worden. Doordat een trimmer alle haren op dezelfde lengte afscheert, kan er niet veel misgaan. Je kunt eventueel ook een gezinslid vragen om je kapsel bij te houden. Je voorkomt zo dat je bijvoorbeeld op je achterhoofd delen overslaat.

Hopelijk hebben de bovenstaande voordelen van kort haar je geholpen bij het beslissen of je de schaar definitief door je haar gaat zetten, of dat je nog even wilt wachten.

*Dit gastartikel bevat een betaalde samenwerking

Lees ook de volgende artikelen:

Reacties

Geef een reactie