Geef de kledingkast van je kids een flinke upgrade met deze tips

Het is belangrijk om de kledingkast van je kinderen regelmatig te updaten en te organiseren. Door dit te doen, zorg je ervoor dat ze altijd de juiste kleding bij de hand hebben en dat han kledingstijl up-to-date blijft. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om de kledingkast van je kids een flinke upgrade te geven.

Kledingkast van je kids upgraden

1. Sorteer de kleding

Het eerste wat je kunt doen om de kledingkast van je kids te upgraden, is de kleding sorteren. Haal alles uit de kast en leg het op het bed. Kijk welke kledingstukken te klein zijn geworden – en welke versleten zijn. Heb je veel kleding die nog een seizoen mee kan? Doneer deze dan door de kleding naar de lokale kringloopwinkel te brengen. Kinderen groeien snel uit hun kledingmaat, dus het is alleen maar mooi als we zoveel mogelijk kleding een tweede leven kunnen geven. Sorteer de overgebleven kleding op soort (broeken, t-shirts, jurken, etc.) en hang of vouw ze netjes op in de kast.

2. Shop in een kinderkledingwinkel

Een leuke manier om de kast van je kids een upgrade te geven, is door samen met hen te gaan shoppen in een kinderkledingwinkel. Laat ze zelf kledingstukken kiezen die ze leuk vinden en die bij hun stijl passen. Zo worden ze betrokken bij het proces en zullen ze hun nieuwe kleding met trots dragen.

Voor meisjes is het altijd leuk om een aantal mooie jurken in de kast te hebben hangen. Of het nu een speciale gelegenheid is of gewoon voor een dagje naar school, meisjes jurken zorgen altijd voor een feestelijke touch. Kies verschillende jurken in verschillende stijlen en kleuren, zodat je dochter altijd iets heeft om uit te kiezen.

Voor jongens zijn er ook tal van leuke opties om hun garderobe op te fleuren. Denk bijvoorbeeld aan stoere t-shirts met coole prints of hun favoriete sportteam erop. Een goede jeans die zowel comfortabel als stijlvol is, mag ook niet ontbreken. Voor sportieve jongens zijn trainingspakken of sportshirts een geweldige keuze, zodat ze altijd klaar zijn voor actie. Verder doen leuke accessoires, zoals petten of rugzakken met leuke motieven, het altijd goed.

Kledingkast van je kids upgraden

3. Organiseer de kast

Een georganiseerde kast zorgt ervoor dat je kinderen snel en makkelijk de juiste kleding kunnen vinden. Maak gebruik van opbergboxen, manden en kledinghangers om de kast overzichtelijk te houden. Zo kunnen ze zelfstandig hun kleding uitzoeken en aantrekken, wat hen een gevoel van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid geeft.

4. kwaliteit boven kwantiteit

Als je de kledingkast van je kids wilt upgraden, is het belangrijk om te investeren in kwalitatieve kledingstukken. Kies voor duurzame materialen en tijdloze designs die lang meegaan en makkelijk te combineren zijn. Zo hoef je niet constant nieuwe kleding te kopen en bespaar je uiteindelijk geld.

5. Maak een wishlist

Om te voorkomen dat je impulsief kledingstukken koopt die je kinderen uiteindelijk niet dragen, is het handig om een verlanglijst te maken. Laat je kinderen vertellen of opschrijven welke kledingstukken ze graag zouden willen hebben en welke kleuren of stijlen ze aanspreken. Zo weet je precies wat ze nodig hebben en kun je gericht gaan shoppen.

Meer ontdekken? Lees dan ook eens deze artikelen;

€ – Dit gastartikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie