Hotspot Amsterdam: kaasfonduen bij Fondue Oost [permanent gesloten]

Kan jij ook maar geen genoeg krijgen van kaas? Dan heb ik hemels nieuws voor je, want bij Fondue Oost in de Javastraat is er een overvloed aan kaas. Dip brood en nog meer lekkers in een fonduepan met een gesmolten kaassoort naar keuze. Trommel al jouw vrienden op en plan die fonduedate snel in.

Wie? Restaurant Fondue Oost
Waar? Javastraat 49, 1094 HA Amsterdam (Oost)
Wanneer? Maandag tot en zondag: 17:30 uur – 00:00 uur

Van truffel tot Fromage Blue kaasfondue

Met de ogen dicht kan je al raden wanneer je het restaurant binnenloopt. Even wennen die aanwezige kaasgeur, maar hé, je gaat dan zelf ook kilo’s kaas eten. Toen wij om half 7 op de zaterdagavond Fondue Oost binnenliepen, was het nog behoorlijk rustig. Maar al snel waren alle tafels bezet en was iedereen geconcentreerd aan het smikkelen. Een tafel reserveren is dan ook aan te raden. Dit kan gemakkelijk via hun website.

Omdat kaas natuurlijk gigantisch vult, deelden we als voorgerecht het Plankje voor Twee met z’n vieren. Zie derde foto. Vervolgens kies je een pannetje per twee personen. Extra leuk dus als je met een grotere groep gaat uit eten, want dan kan je nog meer variëren. Elke kaas heeft de klassieke kaas als basis, en vanuit daar worden ingrediënten toegevoegd om een andere smaak te krijgen. Deze smaken zijn truffel, een wat pittigere El Nacho, Fromage Blue en een met San Daniel ham.

Fonduen in de zomer, mosselen in de winter

Kaasfondue blijft kaasfondue, dus wij wilden sowieso de klassieker bestellen. Voor het tweede pannetje kozen we unaniem Fromage Blue, een sterkere smaak. Bij de meeste pannetjes krijg je standaard brood en daarbij kan je nog extra bestellen, zoals groentjes, mini maïs en nacho’s. Ik durf bijna niet te zeggen hoeveel wij wel niet hebben gegeten, maar de bodems hadden we in ieder geval bereikt.

Fondue Oost begrijpt maar al te goed dat er in de zomerperiode wellicht minder behoefte in kaasfondue is, dus daarom ruilen ze gedurende de zomermaanden kaasfondue voor mosselen in. Van Fondue Oost naar Mossel Oost (dit is geen officiële naam trouwens). En voor wie allesbehalve fan van onze gele vriend is, staat er een burger met friet op het menu.

 

Say cheese! Bekijk hier alle hotspots in Oost. Heb jij nog een andere tip in deze buurt? Laat deze dan zeker in een reactie achter.

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Simone

    HEAVEN! Lijkt me zó lekker. Krijg er meteen zin in!

  2. Roobbie

    Vooral in de winter is er niets gezelligers dan lekker kaasfondue in Amsterdam.  Toen ik nog studeerde stond er bij ongeveer ieder eetcafe in de winter kaasfondue op het menu. Maar nu lijkt het alsof je er veel beter naar op zoek moet. Thuis lekker aan de kaasfondue is natuurlijk een optie, maar wat is er nu gezelliger dan met vrienden prikken in een fonduepan met een goed glas wijn er bij?  Daarom in deze blog de kaasfondue adressen die wij deze winter al hebben gespot op een rij. En ik mis ik er nog een? Laat het ons dan vooral weten!

Geef een reactie