Hotspot Amsterdam: Libertine Comptoir de Cuisine (9 Straatjes)

Wie gevoelig is voor hotspots met een aantrekkelijk interieur, heeft bij deze een nieuwe plek om te bezoeken. In de altijd gezellige 9 Straatjes zit namelijk Libertine Comptoir de Cuisine verstopt. Dit restaurant in Amsterdam valt misschien niet op wanneer je langsloopt, maar het is zeker de moeite waard om naar binnen te wandelen voor een ontbijt, brunch, lunch, diner.. of gewoon een lekker wijntje. Ik kan je alvast verklappen dat die heerlijk smaakt.

Wie? Restaurant Libertine Comptoir de Cuisine
Waar? 
Berenstraat 20, 1016 GH Amsterdam (Centrum, 9 Straatjes)
Wanneer? 
Maandag tot en met zondag: 09.00 – 17.00
Zondag: 10.00 – 17.00
Let op: van donderdag tot en met zaterdag óók voor diner: 18.00 – 00.00 uur

Voor wie denkt: hé, die naam komt me ergens bekend voor. Dat kan zeker kloppen! Libertine Café heeft namelijk meerdere vestigingen, met ieder een eigen twist. Wanneer je de Berenstraat doorloopt, de Keizersgracht oversteekt, vind je Libertine Cafe Cafe aan de linkerhand waar je je juist kunt laten verrassen door de Italiaanse keuken. En bij de Noordermarkt (top om te bezoeken op de maandagochtend, want dan is er een vintagemarkt) vind je bij Libertine Petit Café. Net als bij Libertine Comptoir de Cuisine staat de kaart hier vol met Franse klassiekers, want ja, als je dan een Franse bedrijfsnaam hebt.

Maar goed, vandaag hebben we het over die gezellige tent in de Berenstraat. Iets wat meteen vanaf de voorkant opvalt, zijn de Drug Store neonletters. Hoe knus deze plek is, merk je eigenlijk pas op wanneer je de voorbij de open keuken bent. De houten stoeltjes, marmeren tafeltjes en de verlichte groene jungle die boven je hangt. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat je je voor een moment in Frankrijk bevindt. De kaart dikt dit gevoel nog eens lekker aan. French toast, toast & eggs of toch een croque monsieur? Ikzelf ging voor de savoury toast met spinazie, geitenkaas en gekarameliseerde ui. Ik moet wel zeggen, als je grote honger hebt, kan je misschien beter voor iets anders kiezen. Lekker is het absoluut!

Ziet dit restaurant er niet superleuk uit? Ontdek meer hotspots in het centrum van Amsterdam

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. evelien

    Haha ik vind het een geweldige hotspot! Het ziet er super tof uit. <3
    Liefs,
    Evelien

Geef een reactie