Hotspot Nijmegen: Hotel Nimma

Uit eten in een hotel, zonder daar te overnachten. Het kan gewoon! En gezellig dat het is. Onlangs werd ik uitgenodigd door Hotel Nimma – straattaal voor Nijmegen – om een hapje te komen eten. ’s Middags gingen mijn moeder en ik de gezellige binnenstad in en de dag sloten we af met een heerlijk diner bij het restaurant van Hotel Nimma. En of we onze buiken hebben volgegeten!

Restaurant bij Hotel Nimma

Wie? Hotel Nimma
Waar? 
Weurtseweg 478, 6541 BE Nijmegen
Wanneer?
Maandag tot en met donderdag: 07.00 uur – 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 07.00 uur – 00.00 uur
Zondag: 07.00 uur – 23.00 uur

Á la carte of een twee- of driegangenmenu

De koks weten wel wat lekker eten is. Op de menukaart staan een heleboel aanlokkelijke gerechten om uit te kiezen. Van een vegetarische carpaccio tot Sticky Chicken en van een burger tot de vis van de dag. Ook staat chefkok Rob voor je klaar om een twee- of driegangenmenu voor een vriendschappelijke prijs van 16 of 23 euro te bereiden.

Wij begonnen met een gezond knabbeltje a.k.a. Veggies & Dip en een rood wijntje (Merlot: mijn favoriet!) op het buitenterras. Daarna namen we plaats in de Urban Jungle binnen. Overal staan en hangen de mooiste planten en ook op de tafels staan verse bloemen. Super leuk ook is dat alle gerechten enkel op tweedehands servies wordt geserveerd. Zo zien alle prachtig opgemaakte gerechten er nóg mooier uit.

Van sticky chicken tot een quinoa corn salad

Ik begon met de Sticky Chicken, malse kip met gefruite uitjes en zoetzure groentes. In één woord: heerlijk. Aangezien mijn voorgerecht vlees was, wilde ik voor het hoofdgerecht iets met vis kiezen. Dit werd de vis van de dag, namelijk zalm. Nog een favoriet! Deze werd geserveerd met allerlei verschillende groenten en aardappels. Mijn moeder ging voor de Summer Quinoa Corn Salad, een kleurrijke salade met veel verschillende smaken. Het toetje was een Chocolate Salty Caramel taartje. Mmm!

Uit eten bij Hotel Nimma

Hoofdgerecht bij Hotel Nimma

Restaurant bij Hotel Nimma in Nijmegen

Met mensen met een allergie wordt overigens goed rekening gehouden. Bij ieder gerecht op de menukaart staat netjes aangegeven wat het bevat. En anders kun je je allergie of speciale wens bij het personeel aangeven, dat is geen enkel probleem. Wel handig om te weten: het hotel is niet op loopafstand vanaf het centrum te vinden, maar is goed te bereiken met een aantal buslijnen, maar nog idealer is om lekker met de auto te komen.

Kenden jullie Hotel Nimma al? En welke plekken in Nijmegen moet ik een volgende keer bezoeken?

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie