Hotspot Den Haag: Ich Bin Ein Hamburger [Permanent gesloten]

Ich Bin Ein Hamburger is helaas permanent gesloten. Bij hamburgers en friet denk je niet zo snel aan romantisch uit eten met je vriend of date. Toch is het restaurant Ich Bin Ein Hamburger in Den Haag gelukt. Wanneer je de naam hoort, verwacht je waarschijnlijk geen bijzonder of sfeervol interieur, maar niets is minder waar. Ich Bin Ein Hamburger bewijst dat je in een mooi restaurant van je fastfood kunt genieten.

Wie? Ich Bin Ein Hamburger
Waar? Prins Hendrikstraat 53, 2518 HJ Den Haag (Zeeheldenkwartier) 
Wanneer? Dinsdag en woensdag: 17.00 uur – 00.00 uur
Donderdag: 17.00 uur – 01.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 12.00 uur – 01.00 uur
Zondag: 12.00 uur – 00.00 uur

Het interieur van het restaurant is in één woord: top. Bij binnenkomst staan wat leren banken waar je kunt borrelen en wanneer je doorloopt, kom je bij het restaurantgedeelte. Zowel beneden als boven zijn tafels. Wij kregen boven een romantisch tafeltje aangewezen. We zaten langs de railing, aan een halve, ronde tafel. Hierdoor zat je een soort van naast elkaar, wat een etentje natuurlijk een stuk knusser maakt. Ondertussen hadden we een gezellig uitzicht op de benedenruimte. 

Ondanks de naam van het restaurant, zijn er ook andere gerechten dan alleen hamburgers op de menukaart te vinden. Maar hé, als we er dan zijn, moeten we het er ook wel van nemen. Je bestelt een hamburger en hierbij kan je ook één of meerere sides kiezen. Jazz ging voor een burger met eend en ik ging voor de heilbot. Volgens mij heb ik nog ooit eerder een visburger op, maar hij smaakte echt verrukkelijk. De volgende keer ga ik de vegaburger proberen.

We twijfelden eerst of we ook nog een voorgerecht zouden delen (de prijzen van de voor- en hoofdgerechten liggen namelijk dicht bij elkaar), maar gelukkig hebben we dit toch overgeslagen. Onze buiken waren na onze hamburgers, frietjes en salades behoorlijk gevuld. Een nadeel met enkel een hoofdgerecht is wel dat je relatief snel weer buiten staat, want de burgers worden redelijk snel geserveerd. Wat natuurlijk top is als je honger hebt, maar niet als je romantisch uit eten wilt. Of gewoon lekker lang natafelen. :)

Het restaurant is in het Zeeheldenkwartier te vinden, dat is ongeveer 15 minuten (te voet) vanaf het centrum. Kende jij Ich Bin Ein Hamburger al?

Reacties

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. evelien

  Ah ik ben helemaal enthousiast en tagde mijn vriend gelijk in je facebookpost.
  Ik ben gek op heerlijke hamburgers dus ga er snel een hapje eten!

  Liefs,
  Evelien

  1. Fashiable

   Superleuk om te horen! Als je met z’n tweeën gaat eten, zou je eigenlijk een plekje boven moeten reserveren (al is de kans groot dat je daar sowieso zal zitten). Ben heel erg benieuwd wat jullie van de hamburgers vinden :)

Geef een reactie