Recept: wortelfriet met Parmezaanse kaas uit de oven

bijgerecht, recept, tips /

Wortels: je kunt ze op oneindig manieren bereiden, maar heb jij ze al eens geroosterd in oven? Ik ging het uittesten en werd positief verrast. Deze smaakvolle wortelsnack is heerlijk als bijgerecht of om überhaupt door patat te vervangen. Kijk snel verder hoe je deze wortelfriet uit de oven maakt.

geroosterde-wortels-fashiable-recept

Ingrediënten voor wortelfriet

  • 1 zak waspenen
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Verse peterselie (verse rozemarijn kan eventueel ook)
  • Peper en zout
  • (Truffel)olijfolie
  • Dunschiller

Bereiden

30 minuten: 10 minuten bereiden / 20 tot 25 minuten oventijd

  1. Was de waspenen, schil deze met een dunschiller en snijd de topjes eraf. Verspreid ze vervolgens over een bakplaat mét bakpapier en ‘smeer’ de wortels in met olijfolie. Truffelolie is persoonlijk mijn favoriet, want deze proef je heel erg goed en smaakt ontzettend lekker met de Parmezaanse kaas.
  2. Strooi een snufje peper en zout en een beetje peterselie over de wortels en rasp wat Parmezaanse kaas eroverheen.
  3. Doe de waspenen voor 20 tot 25 minuten in de oven. Wanneer ze boterzacht zijn, zijn ze klaar. Strooi nog wat extra peterselie en Parmezaanse kaas over de wortels voor nog meer smaak.

geroosterde-wortels-recept

Frietjes, maar dan een gezondere versie! Bekijk ook mijn receptenarchief voor nog meer recepten. 

Leave a Comment

(1) comment