Hotspot Amsterdam: Kolifleur (verhuisd naar De Jordaan)

Bij Kolifleur vind je een fijne combinatie van tweedehands merkkleding en accessoires van lokale, meestal nog onbekende designers. Dit gezellige boetiekje vind je in de altijd gezellige buurt De Jordaan. Kolifleur is absoluut een bezoek waard, zeker wanneer vintage helemaal jouw ding is!

Conceptstore Kolifleur in Amsterdam

Wat? Conceptstore Kolifleur
Waar? Eerste Boomdwarsstraat 2, 1015 NC Amsterdam (De Jordaan) 
Wanneer? Maandag: 10.00 uur – 16.00 uur
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 11.00 – 17.00 uur
Donderdag: 12.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 11.00 uur – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur – 17.00 uur

Vijftig vintage designermerken

In een gemiddelde tweedehands winkel moet je goed zoeken naar de pareltjes, maar bij Kolifleur is dat geen enkel probleem. Het viel me gelijk op dat ik íeder kledingstuk prachtig vond. Eigenaresse Eva vertelde mij dat ze kieskeurig is wat betreft het uitkiezen van de kleding. Ze heeft een lijst van vijftig merken die ze verkoopt en het eenenvijftigste merk het dan ook dikke pech. Je vindt hier merken als Isabel Marant, Alexander Wang, Acne en Karen Millen. Je betaalt er wel iets meer voor, maar dan krijg je er ook een pronkstuk voor terug.

Conceptstore Kolifleur in Amsterdam

Aanbod van jonge, meestal nog onbekende designers

De tweedehands merkkleding wordt gecombineerd met papierwaren, leren tassen, sieraden en grafisch werk van jonge, meestal onbekende designers uit de buurt. En stiekem kijkt Eva ook regelmatig op Etsy voor de leukste ansichtkaarten. Deze combinatie van ‘oud en nieuw’ is iets wat je niet zo snel ziet en dat maakt van Kolifleur een uniek concept.

Conceptstore Kolifleur in Amsterdam

Conceptstore De Jordaan in Amsterdam

Ben je net als ik gek op vintage en wil je wel eens betaalbare designerkleding passen? Dan ben je bij Kolifleur aan het juiste adres. Ontdek nog meer toffe hotspots in Amsterdam-West.

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Digna

    Mooie winkel met veel verschillende kleren (jurken, broeken, truien, bloesjes enz.) heel redelijk geprijsd.

Geef een reactie