Hotspot Amsterdam: Kolifleur

De Pijp, hotspot, tips /

Bij Kolifleur vind je een fijne combinatie van tweedehands merkkleding en accessoires van lokale, meestal nog onbekende designers. Dit gezellige boetiekje vind je in een rustige straat van De Pijp, maar is het bezoeken absoluut waard. Zeker als vintage helemaal jouw ding is!

IMG_3955

Wat? Conceptstore Kolifleur
Waar? Frans Halsstraat 35, 1072 BK Amsterdam (De Pijp) 
Wanneer? Maandag: gesloten
Dinsdag tot en met zaterdag: 11.00 tot 19.00 uur
Zondag: 13.00 tot 17.00 uur

In een gemiddelde tweedehands winkel moet je goed zoeken naar de pareltjes, maar bij Kolifleur is dat geen enkel probleem. Het viel me gelijk op dat ik íeder kledingstuk prachtig vond. Eigenaresse Eva vertelde mij dat ze kieskeurig is wat betreft het uitkiezen van de kleding. Ze heeft een lijst van vijftig merken die ze verkoopt en het eenenvijftigste merk het dan ook dikke pech. Je vindt hier merken als Isabel Marant, Alexander Wang, Acne en Karen Millen. Je betaalt er wel iets meer voor, maar dan krijg je er ook een pronkstuk voor terug.

De tweedehands merkkleding wordt gecombineerd met papierwaren, leren tassen, sieraden en grafisch werk van jonge, meestal onbekende designers uit de buurt. En stiekem kijkt Eva ook regelmatig op Etsy voor de leukste ansichtkaarten. Deze combinatie van ‘oud en nieuw’ is iets wat je niet zo snel ziet en dat maakt van Kolifleur een uniek concept.

IMG_3950

IMG_3915

IMG_3921

IMG_3925

IMG_3930

Ben je net als ik gek op vintage en wil je wel eens betaalbare designerkleding passen? Dan ben je bij Kolifleur aan het juiste adres.

Leave a Comment

(2) comments