Tip: World Press Photo expositie

Gek op fotografie? Dan is deze tip wellicht iets voor jou. Tot en met 5 juli 2015 is er in De Nieuwe Kerk een indrukkende fototentoonstelling te vinden bestaande uit de winnende foto’s van World Press Photo.

Om te beginnen, World Press Photo organiseert jaarlijks ’s werelds grootste fotowedstrijd. De meest indrukwekkende foto’s zien we hier voorbijkomen en acht verschillende thema’s worden behandeld zoals nieuws, sport, oorlog, natuur en wetenschap. Het werk van deze 41 prijswinnaars uit 17 verschillende landen is nu in Nederland, maar ook in een heleboel andere landen te zien.

Samen met mijn vriend ging ik op de dag van de opening naar de expositie. Ik had verwacht dat het heel druk zou zijn, maar dat viel gelukkig wel mee. Vooral het begin van de fototentoonstelling vond ik persoonlijk best heftig, vanwege foto’s van onder andere MH17 en andere recente rampen. Verschrikkelijke beelden die ik nog niet eerder had gezien en waar ik onmiddellijk kippenvel van kreeg.

Ik wil nog niet te veel verklappen, maar als je benieuwd bent naar de rest zou ik zeker een kijkje gaan nemen. Inderdaad, je kunt de foto’s ook op het internet bekijken, maar dan sta je er waarschijnlijk veel minder bij stil dan wanneer je ze in het groot kunt bekijken inclusief een kort verhaal. Naast alle foto’s zijn er ook filmbeelden en kun je tegelijkertijd de prachtige kerk van binnen bewonderen.

World Press Photo AmsterdamWorld Press Photo Amsterdam
World Press Photo Amsterdam

Waar? De Nieuwe Kerk, op De Dam in Amsterdam
Wanneer? Van 18 april 2015 tot en met 5 juli 2015
Toegangsprijzen? Volwassenen 10 euro / CJP 8 euro

Zijn jullie al eens naar een World Press Photo expositie geweest?

Reacties

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Isabelle

    Lijkt mij heel indrukwekkend om al die foto’s te bekijken. Leuk dat je er geweest bent!

  2. alexa

    Ik ben hierheen geweest in Milaan, sommige foto’s waren heel erg mooi vooral die van de MH17 die er tussen hing was heel schokking. Er komt van mij ook nog een artikel hierover online haha

Geef een reactie