Recept: quiche met geitenkaas en spinazie

Zin in een lekker ovengerecht? Mijn huisgenootje Sofie maakte een overheerlijke quiche klaar en deze was nog eens fotogeniek ook. Met onder geitenkaas, spinazie en pijnboompitten heb jij in mum van tijd een kleurrijke quiche aan tafel geserveerd. Oh, wat was dit weer om te smullen! Een recept dat zeker voor herhaling vatbaar is. Kijk snel verder voor het recept!

Recept: quiche met geitenkaas en spinazie

Ingrediënten voor de quiche met geitenkaas en spinazie

Voor 3 tot 4 personen

  • 1 pakje hartige taart deeg
  • 1 zak babyspinazie
  • 100 g geitenkaas
  • 1 zoete puntpaprika
  • 100 g spekjes
  • 1 rode ui
  • 200 ml kookroom
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • Honing
  • Snufje peper en zout
  • Rozemarijn
  • Italiaanse kruidenmix
  • Bakboter- of olie

Bereiden

15 á 20 minuten / Oventijd 35 á 40 minuten

  1. Laat het taartdeeg ontdooien en warm de oven voor op 180 graden. Vet ondertussen de ovenschaal in met bakboter- of olie.
  2. Snijd de puntpaprika in kleine stukjes en grill deze in een grillpan.
  3. Snijd ondertussen de rode ui fijn.
  4. Bedek de ovenschaal met het inmiddels ontdooide taartdeeg en voeg de puntpaprika als eerste laag aan de ovenschaal toe.
  5. Pak een andere pan en bak de spekjes uit.
  6. Doe een scheut olie in dezelfde grillpan als de puntpaprika en voeg de rode ui toe. Laat deze even bakken en pers na 2 minuten de knoflook boven de pan uit. Laat deze even meebakken. Voeg vervolgens de babyspinazie toe en laat deze slinken.
  7. Pak een kom en klop de eieren los en voeg de kookroom en wat zout, peper, rozemarijn en Italiaanse kruidenmix naar smaak toe. Dit wordt de tweede laag. Klop alles met een vork door elkaar.
  8. Doe de spekjes, babyspinazie, rode ui en het eiermengsel in de ovenschaal. Verdeel alles goed over de schaal.
  9. Verkruimel de geitenkaas en voeg deze samen met de pijnboompitten als derde en tevens laatste laag toe.
  10. Als kers op de taart giet je wat honing over het geheel.
  11. Zet de quiche met voor 35 tot 45 minuten in de oven.

Tip: om te weten of je quiche met geitenkaas en spinazie gaar is, kun je met een satéprikker in het midden van de quiche prikken. Indien deze nog nat is, moet hij nog iets langer in de oven blijven staan.

Recept: quiche met geitenkaas en spinazie

Eet smakelijk! Hoe eet jij graag jouw quiche? Ontdek nog meer recepten op mijn blog.

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Wilmke

    Ha ha nou ik maak hem in ieder geval vegetarisch klaar ;) en meestal probeer ik de bodem zelf te maken, alleen dat is best lastig.. Mooie foto!!
    X Wilmke

Geef een reactie