Recept: gezonde sushibowl met zalm

Een sushibowl is de perfecte oplossing wanneer je veel zin hebt in sushi, maar geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Niet alleen maak je zo’n bowl in een handomdraai klaar, ook kun je oneindig met de ingrediënten variëren en het is hartstikke gezond. Kijk snel verder voor het recept voor een groene sushibowl. Mijn favoriete variant tot nu toe denk ik wel!

Benodigdheden voor een sushibowl

Voor 2 personen

  • 100 g zilvervliesrijst per persoon (of welke rijst je ook maar lekker vindt)
  • 400 gram verse zalm (of gerookte zalm)
  • 1/3 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 bakje zeewier
  • Sesamzaadjes
  • Sojasaus
  • Optioneel: wasabi(mayonaise)

Bereiding

Circa 30 minuten

  1. Kook rijst vervolgens de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de verse zalm, komkommer en avocado in kleine stukjes.
  3. Verdeel de rijst over twee kommen. Leg het zeewier bijvoorbeeld in het midden en leg alle gesneden ingrediënten eromheen.
  4. Strooi als laatste wat sesamzaad over het geheel. Maak af met bijvoorbeeld wat sojasaus, wasabi(mayonaise) of wat je normaal lekker vindt om bij sushi te eten. Ikzelf ben een groot liefhebber van wasabimayonaise. Dit kun je tegenwoordig kant-en-klaar bij de supermarkt kopen, maar ook kun je het zelf maken wanneer de twee ingrediënten al in huis hebt.

Smakelijk eten! Houden jullie ook zo erg van een sushibowl? Bekijk mijn receptenarchief voor nog meer inspiratie. 

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Sushibowls zijn zo’n traktatie! Ik word daar echt wild van, het is heerlijk makkelijk maar ook echt ontzettend lekker. En het ziet er ook goddelijk uit! Malou x

  2. Kirsten

    Jaaa! & natuurlijk met wasabi :)

Geef een reactie