Geniet bij deze 17 koffietenten in Amsterdam West van jouw favoriete koffie

De Baarsjes, hotspot, koffie, Oud-West, West, Westerpark /

Door de fanatieke hoeveelheid koffiewandelingen tijdens lockdown kennen we Amsterdam inmiddels op zijn duimpje. Maar hoe goed zijn jullie bekend met alle koffietenten in Amsterdam West? Wij zeggen vooral: stippel een wandelroute uit en plof binnen of buiten op het terras neer bij een van deze koffiebars in De Baarsjes, Oud-West, Westerpark en nét iets daarbuiten.

Lijst koffietenten in Amsterdam West

Deze lijst koffietenten in Amsterdam West zullen we updaten wanneer er nieuwe plekken openen. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van de beste koffiespots. Dit artikel met koffietenten in Amsterdam West is voor het laatst bijgewerkt op 10 juni 2021.

Koffietenten in Amsterdam west

Koffietenten in Oud-West


1. Berry

Om de hoek van de Foodhallen vind je koffiebar Berry. Een geliefde plek onder omwonenden en ze staan bekend om hun verse baksels. Van brownies met een koffietopping tot bananenbrood; alles waar je maar zin in hebt. Mocht je naast jouw cappuccino dus ook zin hebben in iets zoets: bij Berry aan de Bilderdijksgracht zit je goed.

Adres? Bilderdijkkade 27

2. Schuurmanoomskensgrasotti

Zo, dat is inderdaad een hele mond vol, máár deze koffie- en tegelijkertijd ook wijnbar (pluspunt!) is een plek om op jouw koffiespots-in-Amsterdam-west lijst te zetten. De drie achternamen die in de naam verstopt zitten, zeggen je waarschijnlijk niks, maar koffiebar White label Coffee wellicht wel? Beide koffiezaken zijn van dezelfde eigenaren en daarom serveren ze hier koffie van White Label Coffee.

Adres? Overtoom 558

3. Monks Coffee Roasters

Een koffietent waar je naast jouw favoriete koffie gegarandeerd een portie gezelligheid voorgeschoteld krijgt, is Monks Coffee Roasters. Van een havercappuccino tot filterkoffie met eigen gebrande bonen: Monks Coffee Roasters heeft het allemaal voor je in huis. Pssst, ze hebben ook een webshop; mocht je nog op zoek zijn naar nieuwe koffietools om thuis aan de slag te gaan.

Adres? Bilderdijkstraat 46

4. Uncommon Amsterdam

Waar eerder Coffee Sometime zat, is tegenwoordig Uncommon Amsterdam gevestigd. Een minimalistische koffiebar (het interieur is to die for) waar ze enkel duurzame koffie schenken. Ze hebben signature dranken en gerechten die er stuk voor stuk fotogeniek uitzien.

Adres? Eerste Constantijn Huygensstraat 63H

5. Vegabond

In De Clercqstraat vol gezellige horeca vind je ook Vegabond; een vegan lunchroom en mini-supermarkt. Je leest het inderdaad goed: hier kan je terecht voor een heerlijk plantaardige kop koffie. Mocht je ook trek hebben, is er genoeg lekkers om uit te kiezen. Een ander groot pluspunt hier: ze hebben veel glutenvrije zoete lekkernijen.

Adres? De Clercqstraat 48

Koffiebar Bartack op de Postjesweg

Koffietenten in De Baarsjes


6. BARTACK

Een van de bekendere plekken op de Postjesweg om een cappuccino of ander drankje te drinken. ’s Zomers is BARTACK een overheerlijke plek om op hun zonnige terras van jouw bakkie te genieten, maar je kunt het drankje en eventuele hapjes (zie bovenstaande foto) natuurlijk ook to-go meenemen en neerstrijken op een zonnige plek in hun achtertuin; Rembrandtpark.

Adres? Postjesweg 124

7. Huiskamer van Rembrandt

Ga meteen rechtsaf wanneer je voorbij BARTACK loopt en een paar meter verderop vind je aan de rechterhand Huiskamer van Rembrandt. Deze ietwat verstopte koffiebar aan Rembrandtpark staat bekend om de gemoedelijke sfeer, en uiteraard om de koppen koffie die met veel liefde voor hun klanten worden gemaakt.

Adres? Orteliuskade 5

8. Vanaut

Vanaut is een koffiewinkel mét koffiebar. Een heerlijke plek in de zomer dankzij het buitenterras aan het water. Ook kunnen studenten en ondernemers hier kosteloos werken. Ze hebben zelfs een printer! Over de koffie: de bonen worden onder meer geïmporteerd uit Nicaragua, Uganda, Ethiopië en Colombia, maar worden gebrand in Amsterdam. Doordat ze zelf controleren hoe de bonen gebrand worden, is de kwaliteit van de koffie altijd gegarandeerd.

Adres? Postjesweg 55

9. Lot61

De koffietent Lot61, eerder uitgeschreven als Lot Sixty One, mag niet in deze lijst ontbreken. Een bekende plek in Amsterdam, en terecht. Al sinds 2003 maken ze voor hun stadsbewoners de lekkerste bakkies. Wat Lot Sixty One extra bijzonder maakt, is dat ze er alles aan doen om met hun koffietent hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Adres? Kinkerstraat 112

10. Local Hero

Haal jouw koffie to-go de volgende keer bij Local Hero. De koffie die je hier krijgt, is van Bocca Coffee; een van de betere koffiebonen in Amsterdam. Naast een koffie kan je ook lunch afhalen of kies voor een zoete lekkernij bij jouw drankje. Is de horeca straks weer open? Dan kan je hier ook heerlijk met je laptop neerploffen en productief jouw to-do list afwerken. Ze hebben hier een klein buitenterras!

Adres? Jan van Galenstraat 92-H

11. White Label Coffee

Wie besluit door De Baarsjes te gaan wandelen, kan een koffietje van White Label Coffee met heerlijk eigen gebrande koffiebonen eigenlijk écht niet overslaan. Of ben je binnenkort toevallig in Amsterdam Noord te vinden? Daar zit tegenwoordig ook een vestiging van de koffiebar.

Adres? Jan Evertsenstraat 136

Koffietent White Coffee Label

Koffietenten bij Westerpark


12. Espressofabriek

We gaan nog even door met de koffiespots, waarvan Espressofabriek op het Westergasterrein er een is. Als er een koffiesoort in de naam verwerkt zit, weet je dat de koffie hier goed is. Drink je de koffie van Espressofabriek het liefst iedere dag? Heb jij even geluk, want ze hebben ook hun eigen bonen en twee koffiebars; op IJburg en Zeeburgereiland. Dat is door heel Amsterdam genieten dus!

Adres? Pazzanistraat 39

13. Back to Black

Loop vóór of na jouw wandeling door Westerpark of de Jordaan binnen bij Back to Black voor jouw zwarte kopje goud. Ook hier maken ze koffie met hun eigen koffiebonen en vanaf 5 euro per maand kan je al een abonnement bij ze afsluiten. En heb jij altijd al de mooiste figuren in jouw cappuccino willen maken, maar wil dit maar niet lukken? Goed nieuws, want bij Back to Black bieden ze aan Latte Art Workshop aan. Hoe leuk is dat!

Adres? Van Hallstraat 268

14. Koffie ende Koeck

Een lunchroom die dag in dag uit jouw rots in de branding is, is de vegan hotspot Koffie ende Koeck. Naast het aanbod filter- en espressokoffie staan ze vooral bekend om hun taarten en zoetigheden. Neem in ieder geval een picknickkleed mee, zodat je met al het lekkers een zonnig plekje kunt uitzoeken in Westerpark.

Adres? Haarlemmerweg 175

15. 2 Coffee & Such

Wie via de Haarlemmerdijk naar Westerpark loopt, komt aan het eind koffiebar 2 Coffee & Such tegen. Met bonen van White Label Coffee is de koffie hier om te smullen. Daarnaast hebben ze onder meer haver- amandel- en sojamelk, waardoor iedereen zijn favoriete koffie kan drinken.

Adres? Haarlemmerdijk 182

Koffietent in Amsterdam West: 2 Coffee & Such

Koffietenten nét buiten Amsterdam West


16. CoffeeConcepts

Nog meer koffie! Wie vanaf de Overtoom in Oud-West recht zo die gaat Vondelpark doorsteekt, vindt aan de andere kant CoffeeConcepts. Naast een fijne dosis cafeïne staan ze ook bekend om hun juices en sandwiches. Met Vondelpark als achtertuin neem je jouw koffietje zo het park in; helemaal ready for your picknick- of wandeldate.

Adres? Jacob Obrechtstraat 5

17. Caffénation

Geen west, maar wel nét daarbuiten. In de Schinkelbuurt, op loopafstand vanaf de Amstelveenseweg, kan je – naar mijn mening – één van de lekkerste koffie halen: Caffénation. Dat is niet geheel zonder reden, want dit was een mijn favoriete koffietenten in Antwerpen toen ik daar woonde. Hun koffiebonen smaken gewoon uitmuntend, het melkschuim wordt perfect opgeklopt en ook hun filterkoffie is genieten.

Adres? Warmondstraat 120

Koffietenten in Amsterdam west: Caffénation

Zo… dat was de lijst koffiespots in Amsterdam West. Enjoy! Hebben we er eentje niet benoemd en kan deze écht niet in de lijst ontbreken? Laat het ons weten, zodat wij de lijst kunnen aanvallen.

Leave a Comment