11 hotspots op de Overtoom in Amsterdam om te eten en drinken

hotspot, Oud-West, West /

Een lange avond borrelen, een pizza of toch liever kaasfonduen? Komt dat even goed uit, want dit is allemaal mogelijk op de Overtoom in Amsterdam-West. Deze lange straat paralel aan het Vondelpark heeft genoeg opties wanneer we het hebben over eten en drinken. Bij welke hotspots op de Overtoom je precies moet wezen, hebben wij voor het gemak voor je in dit artikel opgesomd.

Al onze favoriete hotspots op de Overtoom hebben we zodanig opgesomd dat het huisnummer steeds verder oploopt. We lopen dus vanuit het Leidseplein de gemoedelijke Overtoom in. Kom je vanuit Station Lelylaan of Surinameplein? Dan begin je, inderdaad, onderaan deze lijst. Geen fiets tot je beschikking of liever lui dan moe? Dan staat tram 1 voor je klaar.

Café Parck Ping Pong Bar en Kebabi op de Overtoom

De Ebeling

Bij De Ebeling ben je de hele dag door welkom, van een koffie in de vroege ochtend tot jouw favoriete speciaalbiertje na middernacht. Dit laatste is waar De Ebeling in het bijzonder bekend om staat: de altijd succesvolle borrelavonden tot in de late uren. Het is hier altijd een gezellige boel als je hier voorbij fietst of loopt, maar nóg gezelliger is het om zelf aan te sluiten natuurlijk.

Adres? Overtoom 52

Olivity

Jij zegt olive oil, wij zeggen Olivity! Wanneer je de Griekse zon, maar vooral het Griekse eten mist, ben je bij deze hotspot op de Overtoom aan het juiste adres. Hier geniet je van vele Griekse delicatessen en andere producten, zodat je het eten en drinken niet nog langer hoeft te missen. Wandel dus zeker eens binnen bij Olivity en neem je favoriete gerechten en producten mee naar huis voor jouw eigen Griekse avond. En om de warme zon na te bootsen, zetten we maar de verwarming of kachel aan.

Adres? Overtoom 239

Fondue & Fondue

We don’t say cheese, but we eat cheese! Kaas eten we het hele jaar door, maar er is toch één specifiek gerecht waar we vooral gedurende de wintermaanden extra veel zin in hebben: kaasfondue! En dan is restaurant Fondue & Fondue alles wat je hartje begeert. Van een traditionele kaasfondue tot aan een met truffelkaas. Uiteraard is er ook nog een chocoladefondue als dessert mocht je nog niet volzitten na de kilo’s kaas.

Adres? Overtoom 415

Café PARCK – Ping Pong Bar / Kebabi

Daag je beste vriend, vriendin of date uit voor een avond pingpongen en reserveer een tafel bij Café PARCK. Om even alle verwarringen uit de wereld te helpen: het klopt inderdaad dat deze plek hiervoor Kekabi – met de vegan kapsalon en broodje döner – heette, maar daarvoor óók weer Café Parck. Nu is het een combinatie van deze twee: je kan pingpongen – en uiteraard drankjes drinken – bij Café PARCK en tegelijkertijd blijven genieten van het veganistische fastfood van Kebabi.

Adres? Overtoom 428

Vegan Junk Food Bar

Heel officieel mag Vegan Junk Food Bar niet meetellen, want deze vegan snackbar is niet op de Overtoom te vinden. Toch benoemen we deze plek gewoon, omdat VJFD nagenoeg buren zijn. En hallo, wie houdt er nu niet van ongegeneerd vegan snacken? Plus, de gerechten van Vegan Junk Food Bar mogen gerust op een voetstuk geplaatst worden. Het is altijd een goed idee om hier te eten, ook als je op de zondag een enorme kater te pakken hebt.

Adres? Staringplein 22 (zijstraat Café Parck)

Otto Valante

Een paar deuren verderop zit een restaurant waar je gerechten eet waar je U tegen zegt: Otto Valante. Voor 42 of 68 euro geniet je een avond lang van een vier- of zesgangenmenu dat maandelijks wisselt. Dit menu bestaat veelal uit lokale groenten. Vis of vlees is ook mogelijk, maar wij moedigen maar al te graag aan om voor een geheel vegetarisch of vegan menu te gaan. Oh, en er is een wijnkelder aanwezig, oftewel een grote verzameling (natuur)wijnen om te ontdekken.

Adres? Overtoom 534H

Hotspots op de Overtoom: schuurmanoomkensgrassotti

Parallel

Wie bij de Spaanse keuken aan een traditionele tapasbar denkt, moet nog even verder zoeken. Het Spaanse restaurant Parallel gaat namelijk op de culinaire tour. Voor 37 of 46 euro krijg je een drie- of viergangmenu waarbij je een passend wijnarrangement kunt kiezen. De drie of vier gerechten kies je aan de hand van vier categorieën die samen het smaakpalet vormen: fresh, tender, juicy en sweet. Iedere categorie bevat een veganistische optie, dus aan iedereen is gedacht. Uiteráárd zijn er een aantal pre-diner bites a.k.a. traditionele tapas, zoals pimientos de pádron (aanrader!) en patatas bravas.

Adres? Overtoom 495-497

Rayleigh & Ramsey

Wijnen, wijnen, wijnen! Het geliefde wijncafé Rayleigh & Ramsey met drie locaties in Amsterdam is the place to be wanneer je, inderdaad, een avond wijn wilt drinken. Rood, wit of liever rosé? Rayleigh & Ramsey kijkt nergens vreemd van op. Met de ruim 100 soorten wijnen zal je vele avonden nodig hebben om ze allemaal te proeven. Deze zijn beschikbaar per slok (25 ml), half glas 75 (ml) en heel glas (150 ml). Alle wijnen tap je zelf met behulp van een wijnpas die je met een bedrag naar keuze opwaardeert.

Adres? Zocherstraat 2

De Pizzabakkers

Zo’n lange straat is uiteraard niet compleet zonder een goede pizzeria. En dan is De Pizzabakkers de plek waar je moet zijn. Een pizza Caprese, Spinaci, Campagnola of een klassieke Margherita die niet zomaar de grote favoriet onder de meeste Italianen blijft? Wij krijgen in ieder geval spontaan honger als we de menukaart De Pizzabakker bekijken. En nog een laatste tip: er is ook limoncello aanwezig, mocht je zin hebben in een lekker aperitiefje. Wij proosten er graag op!

Adres? Overtoom 501

Schuurmanoomkensgrassotti

Laat deze lange naam je alsjeblieft niet afschrikken, want deze koffie- en tegelijkertijd ook wijnbar is een plek om op je to visit lijst te zetten. De drie achternamen die in de naam verstopt zitten, zeggen je waarschijnlijk niks, maar White label Coffee misschien wel? Het zijn namelijk dezelfde eigenaren, en daarom drink je hier ook zo’n lekker bakkie van White Label Coffee. Daarnaast kan je bij Schuurmanoomkensgrassotti wijn drinken, ontbijten, lunchen en er zijn pastries. Wat wil je nog meer!?

Adres? Overtoom 558

Bar Kosta

We eindigen de lijst hotspots op de Overtoom met een klapper. Helemaal aan het eind is namelijk Bar Kosta gevestigd, een restaurant waar ieder seizoen van het jaar een dosis gezelligheid te halen valt. ’s Winters met een fles rode wijn rondom het kaarslicht en wanneer we op warme zonnestralen getrakteerd worden, ploffen we neer op het buitenterras. En wil je een hapje eten? Dat kan ook! Doordat Bar Kosta al om 10 uur ’s ochtends opengaat, kan je hier ook ontbijten, lunchen, dineren en heel veel snacks bestellen. Er zijn zelfs vegan bitterballen!

Adres? Derde Kostverlorenkade 42-HS

Ontdek nog meer eetplekken en andere hotspots in Amsterdam:

Leave a Comment

(3) comments