Pizza in Amsterdam: dit zijn 8 van de beste pizzeria’s

De Baarsjes, hotspot, Jordaan, Oost, Oud-West, Rivierenbuurt, vegan /

De ene keer heb je zin een driegangenmenu met alles erop en eraan, de andere keer wil je gewoon comfort food. Pizza is daarvan het perfecte voorbeeld. Heb jij even geluk, want Amsterdam kent vele pizzeria’s waar je voor een goede pizza terecht kunt. Wij selecteerden acht van onze favoriete Italiaanse restaurants in Amsterdam voor een pizza.

Beste pizza in Amsterdam eet je hier: 8 pizzeria's

1. Pazzi

Jij zegt pizza? Wij zeggen Pazzi. Deze pizzeria met twee locaties in Amsterdam stelt nooit teleur. De pizza’s worden in een houtoven gebakken en volgens traditioneel receptuur bereid. Er is slechts een tiental pizza’s om uit te kiezen, maar zelfs dán is het nog moeilijk kiezen. Onze tip is daarom om de pizza’s met het tafelgezelschap te delen, zodat je meerdere smaken kunt proberen. Houd wel wat ruimte over, want de tiramisu is ook om te smullen.

Adres? De Clerqstraat 93-3 (Oud-West) & Eerste Looiersdwarsstraat 4 (Jordaan)

2. nNea

Nog maar in 2019 geopend, maar nu al een groot succes: pizzeria nNea in Oud-West. Iedere woensdag tot en met zondag ben je hier welkom voor een Napolitaanse pizza, een pizza portafoglio om precies te zijn. Wat dat is? Portafoglio betekent portemonnee, en is simpelweg een pizza dat je door de dunne bodem kunt opvouwen en daarom met je handen opeet. Je hebt daarom geen mes, vork of schaar nodig. Jazeker, er zijn ook een tweetal veganistische pizza’s!

Adres? Bilderdijkstraat 92 (Oud-West)

3. La Perla

In een van de knussere straten van De Jordaan, in de volksmond Little Italy genoemd, is La Perla gevestigd. Alle ingrediënten om je een avond in Italiaanse sferen te wanen, zijn hier aanwezig. Traditionele pizza’s uit de houtgestookte steenoven, een goede en afwisselende wijnkaart en houten tafels en stoelen voor dat extra knusse gevoel. De prijzen voor een pizza variëren van 10 tot 14,50 euro. Erg betaalbaar dus. Niet zoveel zin in een pizza? Dan zijn er ook pasta’s en broodjes.

Adres? Tweede Tuindwarsstraat 53 (Jordaan)

4. Oost Pizza Pasta

Een pizzeria die je maar net moet kennen, omdat je er niet zomaar langsloopt, is Oost Pizza Pasta. Inderdaad, in oost gelegen, op een paar minuten lopen van Oosterpark. Bij dit lokale restaurant in Amsterdam draait het om puur en eenvoudig eten, in combinatie met ambachtelijke producten van kleine en lokale producten. De pizza’s worden naar Romaans recept gemaakt en zijn stuk voor stuk om te smullen. Onze grote favoriet blijft nog altijd de pizza tartufata met inderdaad, truffelsaus.

Adres?  Andreas Bonnstraat 44-46 (Oost)

5. LouLou Pizzabar

Aan de altijd gezellige Amstel en tegenwoordig ook in de Rivierenbuurt vind je LouLou Pizzabar. De meerdere gewonnen awards maken duidelijk dat de pizza’s hier van hoge kwaliteit zijn. Waarmee deze pizzeria nog meer pluspunten scoort, is de mogelijkheid om een glutenvrije bodem te kiezen. Net zo lekker, en nog beter voor de buik. Er zijn een hoop fantastische pizza’s om uit te kiezen, dus hierbij een kleine tip om van tevoren alvast de menukaart te bekijken.

Adres? Weesperzijde 42A (Oost) & Maasstraat 18 (Rivierenbuurt)

6. Mastino V

Veganisten opgelet! Voor vegan pizza in Amsterdam moet je bij Mastino V aankloppen. Deze pizzeria in Oud-West serveert enkel vegan én glutenvrije pizza’s. Dubbel feest dus! Nog steeds volgens traditioneel recept, maar dan met veganistische kaas, veel groenten en een glutenvrije bodem. Oftewel, gezonde comfort food. Wie dus eigenlijk al weken tegen zichzelf zegt om gezonder te gaan eten, maar daar zich niet aan kan houden, heeft een goed excuus om naar Mastino V te gaan.

Adres? Bilderdijkstraat 192 H (Oud-West)

7. De Pizzabakkers

Een bekend restaurant in onder meer Amsterdam, maar dat mag de pret zeker niet drukken. De Pizzabakkers slaagt er namelijk altijd in om een goede pizza te serveren die tot de laatste korst opgaat. Naast een selectie pizza’s is er ook bruschetta, een viertal salades en overige anti-pasta. De wijnkaart mag er ook zeker wezen, dus aan een geslaagde avond is geen twijfel mogelijk. Vergeet voor de zekerheid niet te reserveren, want niet alle locaties zijn even groot.

Adres? 9 locaties verspreid door Amsterdam, zie website van De Pizzabakkers

8. Restaurant Faam

We eindigen de lijst pizzeria’s in Amsterdam bij Restaurant Faam, een verstopte parel in De Baarsjes. Alleen al de mannelijke pizzabakkers die verschijnen als je de website bezoekt, is al reden genoeg om hier eens een hapje te eten. Uiteraard gaat het uiteindelijk om de pizza’s, wánt er staan hier namelijk een tweetal pizza’s op de kaart met BURRATA. Zeg, wie wordt daar nou niet gelukkig van? Wij wel. Laat je ons weten hoe je de pizza vond smaken?

Adres? Reinier Claeszenstraat 10 (De Baarsjes)

Ontdek naast pizza nog meer hotspots in Amsterdam:

Leave a Comment