Eten bestellen tijdens lockdown? 14 restaurants in Antwerpen

Antwerpen, België, hotspot /

Het zijn nog steeds gekke tijden. Restaurants en winkels moeten noodgedwongen dicht, maar gelukkig zijn daar alternatieven. Samen kunnen we ons steentje bijdragen door lokale ondernemers te steunen. Omdat eten buiten de deur op dit moment niet kan, halen we onze favoriete restaurants in huis. Ontdek alle opties voor eten bestellen in Antwerpen, met opties voor afhalen en bezorgen.

Laatst bewerkt: 18 april 2020

Eten bestellen doen we allemaal graag en nu misschien wel meer dan ooit tevoren. Het is bewonderenswaardig met welke creatieve oplossingen restaurants in Antwerpen komen om het beste uit deze tijd te halen. Met bijvoorbeeld een aangepast menu, take-away of thuisbezorgd. Om deze ondernemers een hart onder de riem te steken, hebben wij hieronder een lijst van 14 restaurants opgesomd.

Ontdek alle opties voor eten bestellen in Antwerpen

Naast deze veertiental restaurants in Antwerpen zijn er natuurlijk nog meer horecaondernemers die momenteel keihard hun best doen. Iedereen benoemen is lastig. Houd daarom onderstaande links in de gaten om alle horecagelegenheden bij jou in de buurt te ontdekken.

Eten bestellen in Antwerpen: dit zijn de lekkerste poké bowls
Poké Bowl Original

Heel begrijpelijk als je deze tijden naar ladingen comfort food snakt. Alleen enkel junkfood houdt ons lichaam niet tevreden. Gelukkig kunnen poké bowls nog steeds volop gegeten worden, bijvoorbeeld bij onze favoriete hotspot Poké Bowl Original. Deze kan je afhalen in de Jezusstraat, of bestellen via Deliveroo, Take-Away en UberEats. Telefonisch de bestelling doorgeven? Dat kan via 03 232 82 38.

De Broers van Julienne

Voor een gezonde, vegetarische of zelfs geheel plantaardige maaltijd ben je bij De Broers van Julienne aan het juiste adres. Het filiaal in de Kasteelpleinstraat is iedere maandag tot en met zaterdag open om jou van een gezonde maaltijd te voorzien. Voor afhaal, maar ook te bestellen via Deliveroo. De openingstijden? Van 11 tot 8.

Barrio Damplein

Zin in een avond tapas? BARRIO geeft hier gehoor aan. De ene dag zijn het veelal kleine tapasgerechten, de andere dag een aantal hoofdgerechten. Via Instagram houden ze hun volgers op de hoogte van de aankomende tapasgerechten. Denk aan gegrilde inktvis, spinaziestoemp, burrata en panna cotta. Alle bestellingen zijn take-away en geef je telefonisch door via 03 213 33 13 of DM op Instagram.

TapaBar

Waan je voor een avond in Spaanse sferen dankzij een portie paella en vele andere tapasgerechten. Bij TapaBar, de eerste tapasbar van Antwerpen, helpen ze je dankzij hun tijdelijke take-away menu dit vakantiegevoel in huis te halen. Om het Spaanse feestmaal compleet te maken, kan bij het diner een fles passende wijn of cocktail besteld worden. Wanneer? Iedere vrijdag, zaterdag en zondag.

Camion

Jaaa! Ook onze grote vrienden van Camion zijn vanaf nu open voor take-away en een shared diner. Op donderdag en vrijdag kan je van 10 tot 4 langslopen voor take-away koffie, gekaptjes en zoetigheden. Heb je zin in het shared diner voor 25 euro per persoon? Deze bestel je van vrijdag tot en met dinsdag en haal je donderdag of vrijdag tussen 4 en 6 af.

Eten bestellen in Antwerpen: Murni Wilrijk voor take-away en bezorgmaaltijden
Murni Wilrijk

Murni, een geliefde hotspot onder Antwerpenaren. De vestiging in Wilrijk houdt deze tijden haar deuren open voor zowel take-away als bestellingen. Er zijn gezonde salades, burgers, toasts en ten slotte zoete desserts om het etentje thuis compleet te maken. Voor take-away geef je de bestelling telefonisch door, of laat je bestelling door Deliveroo thuisbezorgen.

Tartino Zuid

Ook de deuren van Tartino Zuid zijn open om hun klanten van een verse maaltijd te voorzien. Een lockdownmenu wordt het ook wel genoemd. Zes dagen per week, van maandag tot en met zaterdag. Met elke dag een nieuw gerecht. Het menu wordt voorafgaand op hun Instagram bekendgemaakt, zodat je een idee hebt wat voor lekkers op je te wachten staat.

Bestellen doe je één week op voorhand. Een menu kost 12 euro per persoon, en 10 euro bij vier personen of meer. De bestelling geef je per mail door via tartinozuid@telenet.be. Vergeet niet jouw adres in de mail te vermelden.

Bistro L’ilot

Italië op een bordje. Bistro L’ilot To Go regelt het voor je. Van gegrilde groene asperges tot een verse soep, en van een sliptong tot pastasalades. Bistro L’ilot is open van 10 tot 6, maar nog verstandiger is het om jouw bestelling telefonisch of per sms door te geven. Bezoek het restaurant sowieso zo rapido mogelijk, zodat iedereen gezond blijft. Stay safe!

Bar Italia Mortsel

Pizza party! Bestel jouw favoriete pizza bij Bar Italia Mortsel via restobaritalia.be. Kies de gewenste datum en een pick-up uur, gevolgd door de bestelling. Dan kan dus een pizza zijn, maar een fles wijn behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Betalen doe je meteen online en daarna haal je jouw pizza op het zelfgekozen moment op. Iedere ‘afhaler’ krijgt een eigen tijdsbestek, zodat iedereen veilig zijn of haar bestelling kan ophalen.

Sticks ’n Bowls

A party in a bowl, maar nog meer dan dat. Sticks ’n Bowls op de Oudevaartplaats heeft van donderdag tot en met zondag een lockdown delivery en take-out service. Het menu kan je bekijken op zowel UberEats, Takeaway.com als Deliveroo. Liever take-out? Dan kan je een mailtje sturen naar hello@sticksandbowls.be of bellen naar 03 293 71 93. Bellen kan enkel tussen 16.30 en 21.30 uur.

Eten bestellen in Antwerpen: Sum Sum voor Aziatische street food
Danieli Il Divino

Een parel van een restaurant die in deze tijden hun beste Italiaanse gerechten voor thuis maken: Danieli Il Divino. Het restaurant, gevestigd in Wilrijk, creëert in hun keuken magische pizza’s, pasta’s en antipasti. Om je vingers bij af te likken! Deze zijn af te halen, of je bestelt eenvoudig online via Deliveroo.

22b

Vers belegde broodjes en voorverpakte avondgerechten bereid: 22b is er een ster in. Iedere maandag tot en met vrijdag, van 10 tot 4. Bij 22b staan de gerechten klaar om mee te nemen, maar je kan ook een bestelling via WhatsApp doorgeven en later ophalen. Binnenkort ook via Take-Away mogelijk.

Bekijk de Facebookpagina van 22b om een indruk te krijgen. Om je alvast warm te maken: een quiche met seizoensgroenten, witloof met hesp en kaas, een vegetarische wrap en pindacurry. Eén portie kost 12 euro.

Standard

Jazeker, hier hebben we nóg pizzatopper. Standard is één van de beste restaurants in Antwerpen voor een pizza met jouw favoriete toppings. Voor het deeg gebruikt men zuurdesem. En de biologische groenten en kruiden worden verbouwd op de daken van PAKT. Er geldt een 10 procent kortingscode voor take-away bestellingen. Wie liever niet het huis verlaat, kan de bestelling doorgeven via Delivaroo en UberEats.

Mico & Jon

Zin in de Aziatische keuken? Restaurant Mico & Jon helpt je iedere vrijdag tot en met zondag uit de brand. Met smalle en grote gerechten en een drietal nagerechten kan je dit voorjaar vooralsnog de Aziatische keuken verorberen. De bestelling geef je 2 dagen van tevoren door aan Mico via 0485 862 894. De ophaaltijd is tussen 17.00 en 18.00 uur.

Mochten er in de loop der tijd veranderingen plaatsvinden, waardoor bovenstaande gegevens niet meer accuraat zijn: laat het vooral weten. Dan zullen we de gegevens wijzigen, waardoor het aanbod voor eten bestellen in Antwerpen accuraat blijft.

Leave a Comment