Fotodagboek week 36 & 37

persoonlijk /

Vier jaar samen met Jazz, naar een openingsdiner van restaurant The Commons in Rotterdam en een logeerpartij inclusief pizza, rode wijn en een horrorfilm. In dit fotodagboek neem ik jullie mee naar de afgelopen twee weken waarin vooral – het zal eens niet – een heleboel lekker eten voorbijkomt.

6 september tikten Jazz en ik alweer de vier jaar aan. We hadden al een onvergetelijke vakantie in Kroatië achter de rug, maar vooralsnog wilden we deze dag vieren. Daarom gingen we lunchen en avondeten in één bij de Foodhallen waar ik onder andere deze spannende vegetarische hotdog bedekt in popcorn at.

In de avond ging het feestje nog even door, want we gingen naar de bioscoopfilm BlacKkKlansman. Aanrader!

Zo nu en dan maak ik foto’s van Anne voor haar Instagram The Style Visitor, en voor mijn portfolio. Dit keer gingen we allerlei leuke bruggetjes in de buurt van Waterlooplein af.

Op een gegeven moment ging het schemeren en werden we verrast door prachtige sfeerverlichting. Is het geen plaatje?

Never forget: de dag dat ik met vriendin Sophie ging kringloopshoppen en zij een vintage Louis Vuitton tas voor 12,50 euro(!) vond.

Na een harde werkdag gingen we even de stad in waar we onder andere de H&M indoken. Vooral veel gepast, maar het was wel heel leuk om even tussen alle najaarstrends te snuffelen.

Waarom koken als er een Happy Italy om de hoek zit? Na onze korte maar krachtige shopsessie haalden we twee pizza’s en een flesje wijn om deze vervolgens thuis op te eten en drinken.

We stippelden een tactisch plan uit, zodat we thuis zo snel mogelijk aan onze nog hopelijk warme pizza konden beginnen. We keken de film Life; een mix van horror, thriller en science-fiction. Ik geef deze film een magere 6.

Sophie en ik werken op regelmatige basis een dag samen, maar dit keer bleef ik ook gezellig logeren. Dit kwam toevalligerwijze goed uit, want de volgende dag moest ik opnieuw in Rotterdam zijn.

De ochtend spendeerde ik met een grote cappuccino en mijn laptop bij Lebkov, een koffietent tegenover centraal station. Na het middaguur kwam Yara me vergezellen.

We gingen lunchen bij BACKYARD, een hotspot middenin de binnenstad. Het is hier behoorlijk groot, dus plek zat om te werken of om met je gezelschap bij te kletsen.

De vegan lunches kan ik ten zeerste aanraden. Ik ging voor het broodje pulled no chicken en Yara waagde zich aan de green smoothie bowl.

In de avond ging ik door naar de officiële persopening van restaurant The Commons. Hier werden we ontvangen met een limongerso, een citroenlikeur in een Rotterdams jasje.

Gedurende de avond kregen we zowel bestaande als nieuwe probeersels gerechten aan tafel geserveerd. We begonnen met een aantal vishapjes, waaronder deze zalmcocktail op toast.

Iets waar je mij heel gelukkig mee maakt, is verse tonijn. Dit bord was bedoeld om met anderen te delen, maar volgens mij heb ik het zo goed als in m’n eentje op. Sorry tafelgenoten!

Een andere favoriet was deze ovengebakken aubergine met onder andere hazelnootpesto, fetakaas en rucola.

Zelf heb ik geen vlees op, maar de linzensalade met halloumi op rechts was ook verrukkelijk. Ik snap echt niet waarom ik halloumi pas een jaar geleden heb ontdekt, want ohhhh, love it.

Superleuk lag er ook een Fujifilm Instax camera op tafel, dus uiteraard werden er wat fotootjes gemaakt.

Sushi, sushi en nog meer sushi. Jazz heeft een baan, dus dat werd uiteraard gevierd!

Een fijne week lieve mensen! En vergeet niet maximaal van de allerlaatste nazomerdagen te genieten.

Leave a Comment