Zomers fotodagboek week 28 en 29

persoonlijk /

Goedemorgen! Opnieuw staat ons een subtropische week te wachten. Normaal is mijn vakantiebestemming een stuk heter dan de Nederlandse zomervoorspellingen, maar dit keer zijn de rollen meer dan omgedraaid. Hier in Amsterdam wordt het gewoon minstens vijf dagen op rij minstens 30 graden. Dertig! Bijna eng gewoon. Aan de andere kant, zo vaak worden we ook weer niet op een zomer als deze getrakteerd. Daarom dit keer: een zomers fotodagboek.

Wat doe je als je laatste dagen studentenreisproduct in zicht zijn? Juist, dan pak je de spontaan waterbus in Rotterdam richting de toeristische trekpleister Kinderdijk. Een aanrader voor niet-toeristen? Nah niet echt, maar je kunt er wel prima wandelen; zolang er geen toeristen in de weg lopen.

De volgende ochtend was ik weer in Rotterdam te vinden, want Chantal nam me voor mijn verjaardag mee naar Diergaarde Blijdorp. Mijn hoogtepunten blijven natuurlijk mijn lievelingsdieren, de olifanten.

Nou en of zijn ijsberen grote beesten. De lunch kwam ieder moment, dus de ijsbeer stond alvast paraat.

En van de ijsbeer gaan we door naar dit kleine, schattige diertje. Geen stokstaartje, maar een… Ik ben de naam even kwijt.

’s Avonds gingen Chantal en ik een hapje eten bij de veganistische SNCKBR in Utrecht. We bestelden allebei de wrap met pulled jackfruit. Hierbij nam ik zoete aardappelfrietjes, want ja, die zijn gewoon leven.

Vanaf nu ben ik ook in te huren als professioneel schilder, want ik hielp Tessa met het verven van haar nieuwe kamer in Amsterdam. Ahhh, zo fijn en leuk om nog een vriendin vanaf nu in de buurt te hebben.

Met gigantisch veel spierpijn in mijn binnenbenen (want hele middag gehurkt om alle plinten te verven) ging ik de volgende dag met Yara een wandeling langs de Amstel maken. Tussendoor even een bakkie pleur bij Hesp drinken.

Dit lijkt toch net Parijs of ben ik nou gek?

Het voelde alsof ik een dag op vakantie in eigen land was. Ook mede aan het weer te danken natuurlijk.

Zo kom je zelden nog in Rotterdam en dan ineens drie keer in één week tijd. Het was namelijk tijd voor de diploma-uitreiking van Jazz. Wij leerden elkaar in de zomer voorafgaand aan onze opleidingen kennen, dus heel leuk om zo samen deze periode af te sluiten.

Waah, mijn huidige zomergarderobe kan niet meer op tegen deze hoeveelheid tropische dagen.

En zo is dat. Schenk nog maar een lekker glas ijskoud water voor jezelf in.

We houden de traditie er inmiddels goed in, want we (= Niek, Kirsten, Jazz en ik) gingen weer eens biertjes drinken om vervolgens ergens een hapje te eten. Dit keer gingen we naar het veganistische restaurant Meatless District in de Bilderdijkstraat.

De zalmtartaar, de zalm vervangen door tomaat. De voorgerechtjes waren (we hebben alles behalve de soep geproefd) stuk voor stuk lekker.

Als hoofdgerecht namen we allemaal de hamburger, maar na kritisch oordelen vonden we deze helaas wel ietwat tegenvallen. Nu ben ik echt pro minder vlees eten, maar ik vind deze burger niet de moeite waard.

De toetjes waren daarentegen echt to die for. Aanschouw hier sticky toffee met het beste chocoladeijs ooit van Van Leeuwen. Dit ijs kun je ook halen bij Juice Brothers op Haarlemmerplein.

En de gefrituurde oreo met nogmaals het chocoladeijs was ook goddelijk lekker.

Het weekend sloot ik samen met Sophie af bij Blijburg aan Zee. Dit is dus niet letterlijk áán zee, maar bij IJburg.

Het strand was stukken groter dan ik had verwacht, ik was blij verrast. Ik ben er de komende tijd absoluut nog vaker te vinden. Joe.

Helemaal klaar voor een nieuwe week! Jij ook?

Leave a Comment

(2) comments