Fotodagboek week 7

persoonlijk /

Mijn goed geslaagde week was mede te danken aan de zon die volop scheen. Zaterdag en zondag was ik enkel buiten te vinden, midden in de natuur. Ook heb ik de eerste sprongen voor mijn afstudeerproject gemaakt, dus dat geeft me een rustig gevoel. Hopelijk bereik ik geen ik-heb-geen-sociaal-leven weken, maar ik ben bang dat dit met afstuderen niet te voorkomen valt, haha. Scroll snel naar beneden voor alle foto’s van vorige week.

Ik begon de week met een fijne fietstocht langs de grachten van Amsterdam met een mooie, blauwe lucht op de achtergrond.

Jazz en ik zijn echt pro in het maken van burgers, maar met name deze spinazieburgers zijn onze specialiteit. De volgende keer wanneer we deze gaan maken, zal ik wat foto’s maken om er een recept over te schrijven.

Vrijdag had ik een date met vriendin Sophie in Rotterdam. Ons oorspronkelijke idee was om naar een nagelstudio te gaan, maar we schrokken enorm van de prijzen voor acryl- of gelnagels. Daarop besloten we dit bedrag maar te besteden aan bijkletsen onder het genot van heel veel lekker eten.

Sophie kwam met het superieure idee om bij Bagels & Beans te lunchen. Ik was hier al eeuwen niet meer geweest, dus ik vond dit een top plan. De zon voelde ontzettend warm aan, dus wij zochten uiteraard een tafel in de zon uit.

Vanaf Bagels & Beans maakten we een 20 minuten durende wandeling richting het centrum. Onderweg kwam ik een aantal fotogenieke plekjes tegen, dus deze gingen meteen op de foto.

Ik kom al bijna vijf jaar wekelijks in Rotterdam, ik heb er zelfs ruim een jaar gewoond, maar dé gele trap had ik nog nooit in het echt bewonderd.

Aan een kant van de trap wordt een gigantische muur om de zoveel tijd opnieuw beschilderd. Laatst was deze blijkbaar nog knal roze. Echt een heel tof initiatief.

Een heel klein beetje jammer van graffiti wel (vind ik), maar toch heel tof deze loopbrug.

Hallo Sophie!

Nadat we in de stad bij Coffeecompany een koffie en thee to go hadden gehaald, gingen we Sophie’s nieuwe bril ophalen bij Ace & Tate. Ik weet nu in ieder geval nu wel waar ik mijn eerstvolgende bril ga halen..

Vervolgens gingen we naar Piekfijn, een kringloopwinkel waar ik wekelijks heenging toen ik nog in Rotterdam woonde. Onverwachts vonden we veel te veel leuks, dus ja, (bijna) alles op deze foto ging naar huis.

In de binnenstad werden we verleid door de zoete geur van verse stroopwafels. Superrr stroopwafels zijn gewoon de beste. 

We hadden een flink dipje van al het wandelen, dus we gingen even terug naar huis om op te laden met thee. Eenmaal mijn energie teruggevonden, maakte ik een foto alsof ik een geboren skateboarder ben. Nee, dat ben ik dus echt niet.

Heel spontaan bleef ik ook nog in de avond en daarop besloten we een hapje bij Happy Italy te eten. Alle keuze aan pizza en pasta blijf ik daar gewoon geweldig vinden.

Géén grap: vijf(!) minuten later stonden onze pizza’s al op tafel. Ach, dat vonden we helemaal niet erg, want we rammelden echt van de honger. Vegan girls: de rechter is een vegan pizza!

Zie mijn bananenplantje eens schitteren in z’n nieuwe bloempot. Het was een gesjouw, maar wat ben ik blij dat ik hem niet bij Piekfijn heb laten staan. Volgende week ga ik weer een aantal kringloopwinkels met Sophie af. Megaaaa zin in.

Nog meer spontaniteit, want in het weekend ging ik samen met Jazz en een groep vrienden een nachtje naar de Veluwe.

We sliepen echt in een te leuk houten huisje met zijn achten. Tot ’s avonds laat hebben we buiten gezeten, spelletjes gespeeld, gebarbecued en rond het kampvuur gezeten.

Dit ziet er toch mega schattig uit?! Laat mij maar iedere week een nacht midden in de natuur slapen. Héérlijk.

Jazz de barbecuer. <3

Als je naar deze foto kijkt, verwacht je haast dat het een zomerse avond was. Maar nee, het was -2 graden.

De avond was uiteraard niet compleet zonder marshmallows boven het kampvuur.

Fijne week iedereen!

Leave a Comment

(2) comments